Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen munkám lehetne ilyen...

Milyen munkám lehetne ilyen tanulmányokkal?

Figyelt kérdés

9.-es gépész vagyok, nem voltam nulladikos.. Általánosban színötös voltam mind a 8 évben, de most gimiben örülök, ha megkapom a kettest. TEHÁT: Nem túl jók a jegyeim és félek, hogy ha így megy tovább szar munkám lesz. 4-ből lettem 4-es, 4-ből 3mas és kettőből kettes....

VAN KÖZÉPFOKÚ ANGOL NYELVVIZSGÁM!

Érettségiig gépész szeretnék maradni...

És ugye a családban már minden "idősebb" szerzemény folyton kérdezi, hogy milyen munkám lesz.. Én meg nem tudom válaszolni, mert hát fogalmam sincs... 16 éves vagyok.. báár azért.. 2 év és nagykorú vagyok...

És tényleg nem tudom ,hogy mivel szeretnék foglalkozni... Vagyis csak "szeretném", hogy legyen egy cégem.. Mint apának és anyának. Ők üzletemberek, van néhány cégük, rt-jük, de félek ,hogy én nem fogom tudni ezeket megteremteni...

2020. febr. 7. 19:30
 1/8 anonim válasza:

Engem nyolcadikos koromban kérdezgettek, hogy mi leszek? Elkéne már dönteni... De ez hülyeség:D. Érettségi, 2szakma 1technikum, és egy másik tanult szakmával a hátam mögött 25 éves koromban találkoztam az igazival. Ami tényleg érdekel és csinálom, szeretem.

Nézz szét a világban, lehet valami olyan fog érdekelni amire nem is gondoltál! Buszsofőr, tűzoltó, traktoros...

2020. febr. 7. 19:42
 2/8 A kérdező kommentje:

Azért a pénzről se feledkezzünk el. Tudom, már ott elcsesztem, hogy gépész szakra jelentkeztem :(

De hát ez van. Az ember néha követ el hibákat...

2020. febr. 7. 19:43
 3/8 anonim ***** válasza:
90%

nem rontottál el semmit - gépészből óriási hiány van!

Annak kéne utánanézni most, miért nem mennek egyes tárgyak, a kettes az nem túl jó..

2020. febr. 7. 20:00
 4/8 A kérdező kommentje:

Azért, mert hülye a tanár. és fél évben 2 jegyet kapunk. Mindkettő röpdoga a legrosszabb pillanatban. Félév előtt 3 nappal pl az év eleji anyagból iratott. egyik hármas, másik egyes lett. így jött ki a kettes.

de pl fizikából a gyerekek felének egy db egyese volt, másik felének nem volt jegye. Úgy keleltt a tanárral beszélnie a "dirinek", hogy csináljon valamit..

Ok, lehetek gépész, de mégis milyen munkám lesz? gyári kis esztergályos? Inkább leszek takarító.. Azért nem süllyednék le ilyen szintre.. Mérnök jól hangzik, de iszonyat sok papírmunka.. És mennyi az annyi? Ha jó tehetséges minőségi mérnök vagyok, akkor én azért elkérem a pénzt! Ennyi gyerekkori "szenvedésért" És ennyi tanulásért.

2020. febr. 7. 20:50
 5/8 anonim ***** válasza:
95%

Na ide figyelj! Ha megcsináltál egy nyelvvizsgát, akkor sem s.gghülye, sem menthetetlenül lusta nem lehetsz! Valószínűleg arról van szó, hogy más közegbe kerültél, egy nem túl erős általánosból egy erősebb középiskolába, tele új tárgyakkal, új társasággal, és nem tudtál alkalmazkodni. Sokakkal van ez így, látom sokszor a középiskola és egyetem közti átmenet kapcsán.

Gondold végig, hogy melyik tárggyal mi volt a probléma! Nem érted egyáltalán vagy csak nem fektettél bele elég energiát? Lehet, hogy általánosban elég volt egy tárgyból, ha figyeltél az órán, de itt többet kell dolgoznod! Ha normális a tanár, akkor menj oda hozzá, és beszéld meg vele a problémád: nem vagy elégedett a teljesítményeddel, és szeretnél ezen javítani. Kérdezd meg tőle, milyen hiányosságokat lát: nem tanulsz eleget vagy hiányoznak alapismeretek? Ha megbeszéled vele, mi a gond, sokkal könnyebben tudsz segíteni magadon!

Az, hogy 9. osztályban nem tudod, mivel szeretnél majd foglalkozni, egyáltalán nem gond, sőt. A gépészettel egyáltalán nem lőttél mellé, jó terület (szerintem szép is), és keresett. De ha mégsem tetszik, másféle műszaki vagy gazdasági terület felé is mehetsz tovább. Ne görcsölj ezen, legyél nyitott, kialakul majd, hogy mivel szeretnél foglalkozni. Addig meg vágd rá az összes ilyen kérdésre, hogy póniidomár. Vagy rákkutató, gépészmérnök, bármi.

2020. febr. 7. 20:55
 6/8 A kérdező kommentje:

5-ös félre érted. Nincs gondom semmilyen tantárggyal.. Minden értek, csak rossz a tanár jegyosztási képessége és hát így nehéz a jegyekre összpontosítani. De az egész osztálynak ilyen, nem csak nekem...

De mivel mindenhol azt hallom, hogy csak a jegyek számítanak és a papír ezért aggódom! Hiába tudom a nyelvvizsga után 5 perccel a jó választ, mert eszembejut, akkor már késő.. (ez nem történt meg)

2020. febr. 7. 21:06
 7/8 A kérdező kommentje:

A gépészettel az a baj, hogy félek... Félek, hogy mi van, ha.. Mi van, ha épp nem sikerül valami és a legaljára kerülök? Vagy rossz a fizetés?

Elég messze van, hogy örököljek akármit is.. (De egyetlen "olyan" dolgot is öröklök még az ükunokáim élete is meglene oldva) De addig kéne valami állás, ami jól fizet. Nem szeretnék azon gonolkozni, hogy jajj most 600 vagy 800 ezret költsek szerelőre... Mert ennek "mindegynek" kell lennie.

Ebben nőttem fel. Bármi elromlott, a legjobb szerelő már aznap ott volt és minden meg volt javítva. Totálkáros az autó? Nem baj, veszünk másikat!

DE! Ezek a szüleim és nem én! Nekem kell megoldani az életem, ezt meg is mondták, hogy arra ne számítsak, hogy majd kérek kölcsönés akkor hó végéig még túlélek valahogy...

2020. febr. 7. 21:10
 8/8 A kérdező kommentje:
fuu de gyorsan írok.. A hibákért bocs. Meg lenne* pl
2020. febr. 7. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!