A napokban szeretnék beiratkozni egyetemre, milyen szakra menjek?
Menj erőszakra vagy északra.
Egyébként ha eszed van, inkább leteszel egy szakmát, mert sem a pszichológusban, sem a másikban nem fogsz elhelyezkedni, se itt, se Romániában. Ideje lenne felfogni, hogy a diplomásoknak lejárt az idejük, már annyi van belőlük, hogy állítom a munkanélküli emberek 60%-a diplomás.
egy jó diplomával azért még lehet valamit kezdeni...
én nyomdász leszek, 40-en végeznek nálunk egy évfolyamon, csak itt tanítják....
Ha ennyire bizonytalan vagy akkor inkább válassz egy főiskolát, közben rájöhetsz, hogy mit akarsz csinálni.
A közgáz jó, de tudsz-e akár multinál dolgozni? A legtöbb közgáz diplomás manager lesz.
A pszichológus nem rossz, de ki fog hozzád járni, nekem is kellene de nem tudom kifizetni.
Kórházban is kell pszichológus, de kevés a hely.
Szerintem előbb gondold ki, hogy mivel tudnál pénzt keresni és miből tudnál megélni, utána válassz iskolát.
utolsó: nem mindegy, hogy egyetem vagy fősuli?
a mostani képzési rendszerben ugyan az a kettő.
Kérdező: ha csak ez a kettő jöhet szóba, akkor nézz körül a lakóhelyed környékén (ha ott akarsz elhelyezkedni később) hogy milyen lehetőségek vannak most munkakeresés szempontjából. sajnos nem tudom, hogy Erdélyben is sok-e a közgázos, nálunk rengeteg van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!