Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A napokban szeretnék beiratkoz...

A napokban szeretnék beiratkozni egyetemre, milyen szakra menjek?

Figyelt kérdés
Erdélyben élek, most vannak az iratkozások az egyik egyetemen. Milyen szakra menjek? Közgáz vagy Pszihológia? Melyikkel lesz könnyebb elhelyezkedni?
2010. júl. 22. 12:39
 1/9 anonim ***** válasza:
Közgázosokból dunát lehet rekeszteni. de pszihológiára csak akor menj, ha tényleg érzel elhivatottságot.
2010. júl. 22. 12:41
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Az lehet, hogy Magyarországon sok közgazdász van, de Erdélyben is?
2010. júl. 22. 12:46
 3/9 anonim ***** válasza:
16%

Menj erőszakra vagy északra.

Egyébként ha eszed van, inkább leteszel egy szakmát, mert sem a pszichológusban, sem a másikban nem fogsz elhelyezkedni, se itt, se Romániában. Ideje lenne felfogni, hogy a diplomásoknak lejárt az idejük, már annyi van belőlük, hogy állítom a munkanélküli emberek 60%-a diplomás.

2010. júl. 22. 12:57
 4/9 anonim ***** válasza:
77%

egy jó diplomával azért még lehet valamit kezdeni...

én nyomdász leszek, 40-en végeznek nálunk egy évfolyamon, csak itt tanítják....

2010. júl. 22. 13:01
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha ennyire bizonytalan vagy akkor inkább válassz egy főiskolát, közben rájöhetsz, hogy mit akarsz csinálni.

A közgáz jó, de tudsz-e akár multinál dolgozni? A legtöbb közgáz diplomás manager lesz.

A pszichológus nem rossz, de ki fog hozzád járni, nekem is kellene de nem tudom kifizetni.

Kórházban is kell pszichológus, de kevés a hely.

Szerintem előbb gondold ki, hogy mivel tudnál pénzt keresni és miből tudnál megélni, utána válassz iskolát.

2010. júl. 22. 13:09
 6/9 anonim ***** válasza:

utolsó: nem mindegy, hogy egyetem vagy fősuli?

a mostani képzési rendszerben ugyan az a kettő.

Kérdező: ha csak ez a kettő jöhet szóba, akkor nézz körül a lakóhelyed környékén (ha ott akarsz elhelyezkedni később) hogy milyen lehetőségek vannak most munkakeresés szempontjából. sajnos nem tudom, hogy Erdélyben is sok-e a közgázos, nálunk rengeteg van.

2010. júl. 22. 13:11
 7/9 A kérdező kommentje:
Nálunk nincs különválasztva az egyetem és a fősuli. A kettő ugyanaz. Semmilyen minkát nem lehet kapni a környéken, csak bízok benne, hogy pár év múlva jobb lesz a helyzet.
2010. júl. 22. 13:33
 8/9 anonim ***** válasza:
Tudod mi az a közgáz... oda megy az összes partyarc és ribi, kb. 0 az a tudás, amit megszerzel és már annyi közgazdász van, hogy az eszméletlen.
2010. júl. 22. 14:08
 9/9 anonim válasza:

12:57

Ezt a 60%-ot nem tudom honnan vetted. Ez egy népbutitás.

[link]

2010. júl. 22. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!