Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért mindig a mérnök szakosok...

Miért mindig a mérnök szakosok fújozzák a világ összes többi szakát?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre, hogy ha neten, bárhol, bármi formában szóba jön az egyetem, vagy a szakok, akkor a mérnökök (főleg a BME-ről) oltják atommá az összes többi szakot.Gyakori kérdéseken,fb-n,instagramon,élőben. Egyszerűen nem értem, lassan már konkrét szabályszerűséget vélek felfedezni abban, hogy ha valaki mérnök akkor az instant ignoranciával jár.

Egyetlen egyszer sem láttam mást szidkozódni, az orvosi szakosoktól kezdve a fizika,biosz,nyelvszakos,szociológus,szabadbölcsész,rendészeti, bármilyen szakon át, csak a mérnökök.

Mindenki elfogadja, és megérti más szakát, és kijön egymással, de a mérnökisek csak utálkozni tudnak.

Nagyon kíváncsi vagyok most már ez mitől van.

2020. jan. 22. 17:02
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Mert altalanossagban a mernokok kapnak leghamarabb munkat a diploma kézhez vétele utan, es a legmagasabb bérért.
2020. jan. 22. 17:24
 2/7 A kérdező kommentje:

És? Az miért ad okot,jogot arra, hogy a többit degradálja?

Nem mindenki akar mérnök lenni, és nem mindenki azért választ egy szakmát mert sok pénzt kereshet vele.

Valakit nem érdekel mennyi fizetést fog kapni, mert őszíntén azt akarja csinálni amit választott.

Ezzel nem azt mondom, hogy egy mérnök sem szereti azt amit csinál,vagy mindenki a pénzért választotta, csak azt nem értem, miből ered az a belső kényszeres érzés, hogy szűklátókörűként lehurrogja a többi szakmát?

2020. jan. 22. 18:37
 3/7 anonim ***** válasza:
88%
Én egy versenyképesebb gazdasági diplomára simán elcserélném az építőmérnöki végzettségem, szóval ez azért szak függő is. Van 3-4 mérnök szak ami nagyon keresett és jól fizetett a többi meg egyáltalán nem olyan nagy szám.
2020. jan. 22. 19:17
 4/7 anonim ***** válasza:
18%

Nem mindegyik mérnök ilyen, talán a 10%-20% lehet ilyen nagyképű köztük, na de azok aztán mindent visznek.

Tipikus kockafejűek.

Általánosban és gimiben sem volt egy barátjuk sem, max a többi gyökérrel tudtak vegyülni.

Egyetemen kicsir bátrabban viselkednek, de nem kell aggódni, mert ez is azonnal elszáll, ha meglátnak egy ellenkező neműt.

Maximum 165 cm magasak és szűzek, mint az olivaolaj.

Amúgy nem kell aggódni, ez más szakosoknál is kitűnően megjelenik.

Nem az összes bölcsész, de főleg az ELTE-s bölcsészek szokták magadan hordani az orrukat(nem nyelvszakosok, hanem a szabi bölcsisek).

Aztán üzleti szakosok között is sokan nem tudnak leszállni a magas lóról..

250-300 nettő kezdő fizetés BGE-s gazdmenesnek? Igen, jó vicc, haha.

Egy szó, mint száz:

Ez nem csak a mérnökök kiváltsága, mindenhol van egy kis túltengés a gyökerekből.

2020. jan. 22. 20:13
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ėn fizikusok, biológusok, de főleg társadalom"tudósok" között is sokszor látom, hogy nagyon magasan ülnek a lovon... Ez általában amúgy pont azokra jellemző, akik nem a legjobbak abban, amit csinálnak, ės ezzel kompenzálnak.
2020. jan. 23. 08:11
 6/7 anonim ***** válasza:
27%

Kedves ötös!

Nagyon jól láttod a dolgokat ez pont így van.😊

2020. jan. 23. 16:24
 7/7 anonim ***** válasza:
40%

Jó fej lehetsz.

2020. jan. 23. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!