Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik bölcsészettudományi...

Melyik bölcsészettudományi kart ajánljátok? Magyarra szeretnék menni.

Figyelt kérdés
Nem a tipikus SZTE, ELTE érdekel, hanem kisebb, vidéki egyetemek, ahol jó a tanári kar és nem akarják ráerőszakolni a diákokra a véleményüket. Mivel a pénz is tényező, ezért a fővárosban tanulni nem is lenne pénzem.

2020. jan. 18. 10:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha komolyabban szeretnél a későbbiekben foglalkozni irodalommal vagy nyelvészettel, akkor egy komolyabb egyetemet is ajánlott választani, ahol erős alapot adnak, egy nevenincs "egyetem" helyett. Az ilyen intézményeket alig lehet egyetemnek nevezni, és nem véletlenül nem arról híresek, hogy "jó a tanári kar". Biztos van kivétel, csak hát meg kell találni.
2020. jan. 18. 11:32
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Debrecen jó :)

Miskolcról is jót hallottam.

Melyik egyetem lenne közel hozzád? Mert ha pl Pécs közelében élsz akkor Miskolc és Debrecen messze lenne nagyon.

2020. jan. 18. 13:41
 3/7 A kérdező kommentje:
Szeged közelében, Szerbiában. Tudom, így rögtön adódik az SZTE, de nem is tudom, szeretnék más opciókat is. Fontos az, hogy nyitottak legyenek és ne akarják rám erőszakolni a saját gondolataikat. Irodalommal akarok foglalkozni, de úgy, ahogy én akarok.
2020. jan. 18. 14:20
 4/7 anonim ***** válasza:
75%
Sajnos olyan nincs. Mindenhol rád fogják akasztani a gondolataikat és sok olyan dolgot kell majd csinálni ami szerintetek egyáltalán nem lesz hasznos vagy hülyeség.. mert a tanár azt mondta. Hiába egyetem de attól függetlenül vannak olyan dolgok amiket bekell tartani / követni kell..
2020. jan. 19. 10:43
 5/7 A kérdező kommentje:
Elsősorban a gondolkodás szabadsága fontos. A gimiben sem éreztetik velem, hogy muszáj egyetértenem, egyetemen sem szeretném ezt.
2020. jan. 19. 13:06
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nem is érzem ezt. A "tipikus SZTE-n" vagyok, szintén BTK. Eddig egy tanárral sem találkoztam, aki rám akarta volna erőltetni a véleményét, holott tudom én is, hogy sok mindenben nem értek egyet némelyikkel.

Az, hogy találkozol a tiédtől eltérő véleménnyel is, nem egyenlő azzal, hogy rád akarják azt erőltetni. Ezeket meg kell tanulni kezelni, felnőtt emberek módjára, ha már egyetemre készülsz.

2020. jan. 19. 13:25
 7/7 A kérdező kommentje:
Én tudom kezelni az eltérő véleményeket, nem is ezzel van a problémám, hanem hogy a másik fél, még ha magasabb pozícióban van is, tudja-e kezelni azt, hogy nem értek vele egyet és ennek hangot is adok. Nyilván nem arról van szó, hogy letámadom, de hogy legyen lehetőség vitatkozni.
2020. jan. 19. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!