Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van még Lehetőségem, hogy...

Van még Lehetőségem, hogy orvos legyek?

Figyelt kérdés
Szakma után nem mentem érettségire mivel megelégéltem vele. Viszont mára már úgy érzem hogy érdekelne az orvos szakma. Annyi helyről hallom, hogy a legtöbb orvos a kis úját nem mozdítsa meg ha nem kap egy kis jutalékot. Vagy mikor a kórházakban félre kezelik az embereket. A közeli kórházunkba történt már olyan is, hogy egy olyan műtét ami nem jár kockázatokkal, belahalt egy nő. Mivel nem volt elég képzett az orvos. Arra szeretném felszentelni az életem, hogy embereket gyógyítsak és segítsek nekik. 20 éves vagyok. Szeptemberben szeretnék majd jelentkezni esti érettségire. Addig is itthon tanulok és készülök a tételekre, hogy jó pontjaim legyen. Sőt tanári segítségem is van. Szerintek melyik a legjobb orvosi egyetem? Mennyi pontot kéne szereznem, hogy felvegyenek egyáltalán?
2020. jan. 17. 15:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
Először szépen érettségizz le, az se lesz könnyű menet. Majd menjél ápolónak, azzal is segítesz.
2020. jan. 17. 15:52
 2/12 anonim ***** válasza:
90%
Amíg nem tudod helyesen leírni, hogy “ujj”, addig ne akarj orvos lenni. Olyan nincs, hogy egy műtétnek nincs kockázata. Bármikor történhetnek váratlan események és ezek nem az orvos képzettségétől függnek. Mellesleg egyedül műthetett, vagyis mindent végigjárt, amit kell, így elég képzett volt. Ahhoz hogy valaki műthessen x féle műtétből meg kell csinálnia felügyelettel y darabot. Nagy tévedésben vagy a hivatást illetően.
2020. jan. 17. 15:54
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Tévesek az információid. Csak a hosszú ideje praktizálók kaphatnak hálapénzt. Egy rezidens 6 év egyetem után 130.000.-körüli nettót kap. Ha meg akar élni, albit, rezsit fizetni, akkor kénytelen a sürgősségin ügyeletet vállalni, persze túlórában,
2020. jan. 17. 15:54
 4/12 A kérdező kommentje:
Második kommentelő: nem tudok parancsolni az automatikus szövegjavítónak 🙄
2020. jan. 17. 15:59
 5/12 anonim ***** válasza:
88%
jó kamu. biztos vagyon benne hogy minden valamirevaló autocorrect ismeri az "új", "ujj" és a "mozdítja" szavakat. amúgy szerintem is inkább ápolónak menj
2020. jan. 17. 16:14
 6/12 A kérdező kommentje:
Biztos vagyon? Hmm helyesírás hibát vétettel. Akkor biztos nem hasznos a kommented 😱
2020. jan. 17. 16:19
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
oh no, félregépeltem. ha lenne autocorrect a laptopomon, akkor kijavította volna. te simán nem tudtad, melyik szót használd. a "mozdítsa"-ra nincs mentséged. meg arra se hogy a "kisujj" egybeírandó.
2020. jan. 17. 16:24
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, de a leírás alapján nem hiszem, hogy az orvos szakma lesz a hozzádillő.

Nincs érettségid, tehát csak szakmád van, amiben dolgozol.

Az teljesen rendben van, hogy le akarsz érettségizni, mert azzal több helyen tudnak foglalkoztatni és egy alapot jelent.

De ahhoz, hogy orvosira menj: emelt biológia + emelt kémia(vagy fizika) érettségit kell tenned és elárulom neked, hogy bitang nehéz az emelt biosz és kémia! A fizika is, de nem sokan jönnek fizikás emelttel.

Eleve az, aki orvosira készül, már 10.-11. között elkezd tanulni bioszra és kémiára, mert irdatlan mennyiségű lexikális anyag van.

Aztán bejutni sem nagyon könnyű.

Mindenhol 420-430-440 pontokat kell virítani.

Ráadásul amíg emelt angollal és némettel össze lehet szedni simán 450-460 pontokat, addig emelt biosszal és kémiával nagyon nehéz.

Na, ez csak a jéghegy csúcsa!

Amikor bekerültél az egyetemre, akkor biztosra tudhatod, hogy 6 évig semmilyen diákmelót nem tudsz elvállalni, mert nagyon sokat kell majd tanulnod.

Sokan ott is hagyják, mert a családjuk nem támogatja őket benne sem érzelmileg, sem anyagilag. Nem tudom, hogy milyen a háttered, de ezt számold bele: családodra kell bíznod az anyagi gondjaid egy (nagy) részét és 6 évig csak tanulás + gyakorlás.

Rengeteg zh van és a szigorlatokon meglepően szigorúak. Egy képletet rosszul tudsz és egyes, mert a tanárok a tökéletességre törekedhetnek: itt emberek életéről van szó, kimagaslóan nagy a felelősség itt.

Szóval ez a helyzet.

Ne haragudj, ha eltántorítottalak, de csak a legelszántabbaknak szabad ide jönniük.

Egyébként az ápoló nem rossz ötlet, belőlük is bődületesen nagy a hiány, na persze a fizetésekből kifolyólag..

2020. jan. 17. 17:41
 9/12 anonim ***** válasza:
66%
Én azt mondom, ha elég elhivatott vagy, akkor lehetsz, még nem késő. Egészségügyben dolgozni hivatás, nem munka. Csak azok tudják végigvergődni magukat a rögös úton, akiknek tényleg ez a küldetésük, egy hirtelen fellángolás tüze nem tart ki egészen a diplomaosztóig, az első nagyobb akadály után kialszik. Ezért gondold végig: tényleg ezt akarod? Nézz utána mindennek, mivel jár, mennyit kell tanulni, költségek, képzés ideje stb.
2020. jan. 17. 18:08
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez így van ahogy az előttem lévő válaszoló is leírta. Biztosra kell menned, hogy tényleg ezt akarod csinálni és nem e csak egy hirtelen fellángolás. Eleinte én nagyon rá voltam kattanva az orvosira aztán még gimiben emelt bioszon plusz kémián az első órák után azt mondtam, hogy köszönöm szépen, nem kérek belőlük többet. Csak a biosz felett ültem 6 óra hosszát, már ki volt mindenem, de még hátra volt a kémia plusz még az alap érettségi tantárgyak. Nagyon besokaltam tőlük, jegyeim leromlottak... jelenleg magánsofőr vagyok és köszönöm szépen, jól élek és kicsit sem bántam meg.

Ettől függetlenül lehetséges, hogy te komolyan gondolod, akkor meg hajrá, bele kell vágni. Egy jó orvosra mindig szükség van.

32/F

2020. jan. 18. 01:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!