Bukok félévkor abból a tárgyból amiből emeltezni szeretnék, mit tegyek?
Eddig úgy volt, hogy sebészorvos szeretnék lenni, ezért idén faktválasztásnál bejelöltem a biológiát.
Bioszból ugyebár mindig 4-es,5-ös voltam és állandóan dícséretet kaptam a biosz tanáraimtól, sőt tavaly etológiából én írtam az egész gimi legjobb dolgozatát. Legalább is a tanár mondta, hogy a 40 éves prakszisa során ilyen dolgozatot még nem látott :D Ezen kívül szinte minden órán dícséretet kaptam.
A problémák akkor kezdődtek amikor idén megjelent a biokémia. Rengeteget szenvedtem az egésszel de egyszerűen nem bírtam felfogni. Nem értettem, utáltam is az egészet. Egyetlen egy jó dogát tudtam volna belőle írni, pont akkor hiányoztam és a tanár nem adott lehetőséget, hogy utólag megírjam. Jelenleg van belőle egy darab hármasom, meg egy darab egyesem. Tegnap írtunk egy TZt belőle, de ezer százalék, hogy egyes lett, mert semmit nem értettem belőle. 1,8 átlagnál ez a tanár buktat. Javítási lehetőség már nem lesz. Nyilván egyértelmű, hogy így a tanár kihajint faktról, de mégis mit vegyek fel helyette?
Fizika fakt nem indult, kémiánál meg megint ugyanitt tartanék. Földrajzt meg rühellem.
Mindig is imádtam a biológiát, előfordult, hogy napi 10 óra hosszát foglalkoztam vele, beszereztem itthonra mindenféle anatómiai,orvosi könyveket, de ez így nagyon lesokkolt. Még a tengerbiológusi szakirány érdekel nagyon, de így ennek is vége.
Beszélni nem lehet vele, teljesen kezelhetetlen.
Egy csomóan írnak sikeresen emeltet fakt nélkül.
Keress egy magántanárt, aki a biokémiát úgy el tudja magyarázni, hogy megértsd.
Emelt érettségihez nem kötelező a fakultáció.
Viszont ha a biokémia nem megy, akkor a helyedben átgondolnám az orvosit.
Köszönöm szépen a gyors válaszokat :)
Az a helyzet, hogy ezelőtt se tanultam túl sokat, egyedül a biosszal foglalkoztam, azonban ez a téma teljesen elvett minden motivációm. Az elmúlt 2 hétben adtam egy utolsó esélyt a biosznak, erőteljesen a biokémiát bújtam de sehova nem jutottam. Ezek után szerintem egyetlen egy könyvet se fogok kezembe venni.
Hát igazából az orvositól így már teljesen eltántorodtam. Sokkal tragikusabb a helyzet, mint felvázoltam.
Egyrészt pont ezaz, hogy nincs pénzem magán tanárra. Keresek szünetekbe, hétvégente pénzt, de azt saját kocsiba szeretném fektetni. Hétvégéim is inkább már munkával töltöm, mintsem tanuljak. Anyám is azzal jött, hogy miért nem szóltam hamarabb, hogy nem lesz diplomám és akkor azóta már kenyér kereső lehetnék, nem kellene gimivel fecsérelni az időmet.
Megmondom őszintén, hogy már a munka is jobban esne csak ne menjen ez a cirkusz.
Eddig egy nagy karriernek, lehetőségnek tartottam a gimit, ma már csak egy túlélőtábornak.
Az emelt matekkal hogy állsz?
Szívesen küldök anyagokat, ha gondolod.
Ha ennyi miatt hátat fordítasz az álmodnak, akkor nem vagy való sem az orvosira, sem más, komolyabb szakra. Nem arra gondolok, hogy a középiskolás biokémia nyilván semmi az egyetemihez képest, hanem arra, hogy mit gondolsz, az orvosin hányszor kerülsz olyan helyzetben, hogy megkínlódsz egy-egy anyagrésszel, stresszesek a vizsgák, leblokkolsz, nem sikerül előszörre, ha mégúgy kihajtod magad, akkor sem. És ilyenkor nem lehet bedobni a törülközőt, hanem egy pici pihenés után újra neki kell futni, és meg kell csinálni. Ennyi. (Az anyád hozzáállását inkább nem is kommentálom.)
Ha neked mondjuk egy hónap magántanárra való pénzt nem ér meg az álmod, akkor nem is akarod igazán. Nagyon gyerek vagy még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!