Szakközépiskola után orvosi?
Bocs, kimaradt a második link:
Esetleg nézegesd meg ezt is (a Továbbtanulási irányok / Technikum címszó alatt infografikával szemléltetik az egészet (pl. a közismereti órák számát, ami ugye a felsőoktatási felvételinél érdekes lehet)
Ha van esélyed gimibe menni hagyd a szakközépiskolát
Hidd el, tudom, mert én szakközépiskolából jelentkeztem orvosira és fel se vettek...
Meglátásom szerint:
1. Szakközépiskolában sz*R a nyelvoktatás, gimiben azért jobb
2. Gimiben szerintem jobb a közösségi húzóerő, magyarul mindenki azért kezdeni akar valamit magával, nem úgy mint máshol, hogy azért nincs magyar óra mert a tanár hajkurássza a diákokat,hogy hol cigiznek...
3. Pl az alattam lévő eü. Szakközepeseknek nem is indult fakultáció kémia-biosz --> ezzel ugranak is a fvételi tárgyak
4. A fizika óra kritikán aluli volt,azért a fizika is kell az orvoshoz
5. Sok középiskolában már csak ilyen kevert természettudományi tantárgy van, sosem készülsz így fel emeletre.
Gimisként nincs kötelező nyári gyakorlatod,ami pl 11. Osztályban 3 hét, úgyh ugrik a nyári szünet, mert be kell menned dolgozni, a felnőttek meg vagy szétaláznak, vagy egész nap ülsz csendben magányosan egy sarokban. Gimisként összpontosíthatsz, nem kell hülye szaktantárgyakaf tanulni amik elveszik az időt a közismereti tárgyaktól, igy előfordulhat,hogy gyengébbecske lesz az érettségid.
Nem voltam rossz tanuló de pl az én esetemben visszaütött a szakközépiskola. Lett szakmám, amivel nem tudok elhelyezkedni, ahogy leraktam a vizsgát meg is szünt ez a szakma. És a felkészülés nagy része is biosz kémiából az én nyakamba szákadt. Szerintem már egy milliót biztos otthagytam magántanároknál... Angol-biosz-kémia
Menj gimibe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!