Hogyan tudnék érettségire felkészülni, otthon?
28éves vagyok.
Otthagytam a középiskolát és szakmára mentem annak idején.
Egész jól boldogultam, viszont ma már alap követelmény így érettségi kellene a munkámhoz...
Nagyon félek tőle, mert matekból és fizikából nagyon gyenge tanuló voltam.
Érdemes szeptemberben beiratkoznom 2éves esti érettségire?
Van valami tananyag amivel itthon is tudnék gyakorolni?
Vagy kezdjek keresni korrepetáló tanárt?
persze, hogy erdemes! mi veszitenivalod van vele? semmi! fizikabol nem muszaj erettsegizni, ugyhogy amiatt ne izgulj
egy nyelvbol viszont kell, ugyhogy addig is tanulj angolul a youtube segitsegevel!
A nyelv nem probléma, német nyelven folyékonyan beszélek a turizmus miatt tanulnom kellet, illetve 4évig kint dolgoztam.
Azzal nem lesz gond.
Csak a matektól félek...
Annak idején mikor otthagytam a közép sulit és szakmára mentem, azt mondta a tanárom jobban tettem, mert alkalmatlan vagyok az érettségi elvégzésére...
Belegondolva így, felnőttként napi 12óra munka után heti 3szor iskolába menni és ezt mind 2évig.
Egyszerűen nem látom a végét...
Azonban oda jutottam, hogy kénytelen vagyok bele kezdeni a munkám miatt.
Csak találok valami anyagot, amivel előre tudnék kicsit készülni...
Szerintem tanulás nélkül józan paraszti ésszel és logikával hozható egy gyenge 2es simán.
Én sem voltam annó éles kés a fiókban matekból, ráadásul a magyar érettségi után úgy berúgtunk hogy kedden alig birtam reggel bemenni matek érettségire.. így is meg lett a 36% ami már majdnem 3as 😁
Ne aggódj, én tavaly érettségiztem és nem voltam matekból egy kiváló tanuló.
Sőt az igazság az, hogy épphogy átmentem kettessel mert elrontottam sajnos.
Járj magán tanárhoz, nézz neten feladatokat, gyakorolj minél többet. Tételeket tanuld főleg.
Nem vészes annyira, hogy túlságosan aggódj.
Két effektív út lehetséges a véleményeim szerint (matek):
1.) Elkezded önállóan megoldani az előző évek érettségi feladatait és tanulj meg segíteni saját magadon, ha elakadtál.
2.) Ugyanez magántanár segítségével.
"Csak a matektól félek...
Annak idején mikor otthagytam a közép sulit és szakmára mentem, azt mondta a tanárom jobban tettem, mert alkalmatlan vagyok az érettségi elvégzésére..."
1. Egy tanár nem tanár. Egyáltalán nem biztos, hogy egy másik matektanár egyetértett volna vele.
2. Ha viszont tényleg bukdácsoltál, akkor érdemes lehet futni egy kört pszichológusnál, hogy nem vagy-e diszkalkuliás, mert akkor még felmentést is kaphatsz a matek alól.
Mivel névtelen a fórum, így elárulom, hogy mindig is kegyelem kettes voltam, és a szüleim nem kis összegekért járattak korrepetálásra magántanárhoz, általános iskolától a középiskoláig.
Egyedül a szorzó táblát tudom és csak szorozni tudok fejben. Azt is azért mert megtanultam. (De hogy, miért csak az maradt meg azt nem tudom)
Összeadni, kivonni képtelen vagyok fejben, már az problémát okoz, hogy 2jegyű számokat össze és kivonjak, a kezemen számolok sok esetben ha nem látják. Vagy előkapom a telefonom, így nem kerülök kellemetlen helyzetbe.
Az analóg órát 28év alatt képtelen voltam megtanulni egyszerűen nem megy, bár nincs is rá szükségem, a digitálist megtanultam, de sokszor problémát okoz a negyed illetve háromnegyed jelző az időnél ha éppen ebben a formában közlik velem az időt.
Ezeket a dolgokat nem verem nagy dobra, csak a családom tud róla...
Mindig feltalálom magam és meg nem mondaná senki rólam, hogy ilyen problémáim vannak, még a munkahelyemen sem.
Azonban valóban elgondolkodtam, felnőtt fejjel, hogy diszkalkuliás lehetek...
De hogy ezt nem tűnt fel gyermekként senkinek, az a legmegdöbbentőbb.
11osztályom van.
Plusz 4szakmám van...
Így elvileg 2év alatt tudnám teljesíteni estin az érettségit...
Komolyan már azon is gondolkodtam megveszem inkább, de a közokirathamítítás nem gyengén büntetik plusz ugrana a munkám is... :D
Ahhj majd lesz valahogy, azért köszi mindenkinek az infókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!