Jár valaki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem valamelyik szakára? Szereztem már egy diplomát, viszont gondolkozom rajta, hogy megpróbáljak-e jelentkezni oda, aki erre az egyetemre jár az mondana pár infót?
Úgy írom ezt a pár gondolatot, hogy jelenleg utolsó évemet teljesítem az egyetemen közigazgatás-szervező szakon.
Ha rendelkezel már egy diplomával és mindenképpen szeretnél még tanulni, akkor ne ezt az egyetemet válaszd. Nem önmagával az egyetemmel van baj, hanem inkább az, hogy semmi megbecsülés nem övezi az itt megszerzett diplomát. Nagyon elértéktelenedett, ezt már több oktató is kimondta nekünk hallgatóknak így, ahogy most leírom neked, ők sem kerteltek. A közigazgatásban a legtöbb pozícióra nem elég csak ez a képesítés, mert itt mi generális képzést kapunk, vagyis mindenből egy kicsi szeletet ismerünk meg.
Vannak nagyon értékes tanárok és kevésbé értékesek is. Fontos tudni, hogy itt, ha nappali tagozatra jönnél, akkor az előadások katalógusosak, szemeszterenként maximum 1 előadás van, amire a tanár kimondja, hogy nem kötelező bejárni, de a lényeg a lényeg, hogy emellett dolgozni kb. lehetetlen. Számíts arra, hogy félévenként itt lazán van 12-13 tárgy (sok szemináriummal) és kb. ennyi vizsga is, mert nem sűrűn ismerik a megajánlott jegy szerzési lehetőséget. Nagyon könnyen lehet csúszni (lekopogom, mert nekem eddig minden tárgyam sikerült teljesítenem). 2017-ben elég nagy létszámmal indultunk, ebből 70-en fixen lemorzsolódtak és kb. ennyien csúsznak is. Ha újra döntés előtt állnék, hogy merre tovább, akkor tuti valamilyen gazdálkodási és menedzsment irányba tendálnék, mert megvan az esély, hogy nem alamizsnáért fogsz dolgozni ezen a területen a tanulmányaid után.
Ha bármi kérdésed lenne még, nyugodtan írj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!