Ki mit tud a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi igazgatás/ közigazgatás szervező szakokról?
Sziasztok
Minden érdekelne ezzel a két szakkal kapcsolatban. Olvastam pár nem túl jó dolgot róla, de még többet szeretnék tudni.
Elhelyezkedés a diploma után, fizetés, valóban inkább a jogászokat keresik ezekre a pozíciókra is? Maga az egyetemről is mondhattok igazából akármit. (színvonal, tanárok, tapasztalatok stb...)
11.-es vagyok, szóval még azért valamennyi időm van, de időben szeretnék mindenről tájékozódni amiről csak tudok. Illetve ehhez hasonló szakokat is tanácsolhattok akármelyik színvonalas budapesti egyetemen. Előre is köszönöm!
Nemzetközin kezdtem idén, a diploma utáni kilátásokról nem tudok sokat mondani sajnos.
De az egyetem nagyon jó, van egy csomó program -sport, tudomány, kultúra, minden- és nagyon sok irányba el lehet menni a szakkal.
Ja és a 2 általad említett szaknak minimális köze van egymáshoz, bár most már egy karon vannak.
Bocsi hogy kicsit összeszedetlen a válaszom, most keltem. Írj privátban ha van konkrét kérdésed.:)
En azt latom, hogy az ismerosok, akik ezekre a szakokra mentek utana jogra mentek egybol mert jogaszbol annyi van, hogy sok jogaszt "csak" ilyen allasokra vesznek fel, ezzel pedig kiturjak az NKE-n vegzetteket (NKE vagy jogasz kozul inkabb jogaszt alkalmaznak, mert reszletesebb tudnak mindent nyilvan). A szomoru az, amikor egy jogasz nem jelolti hanem jogi asszisztensi poziciora is hajlando mar jelentkezni (sokat lattam), szoval itthon ennyire szar a helyzet, na most itt is az van, hogy a jogi asszisztensektol veszik el a helyet a jogaszok. Kozigben rengeteg peldat tudnek mondani, hogy jogasz dolgozik, holott NKE vegtettseggel siman betoltheto lenne es feveheto lenne valaki (jogszabalyilag). Mivel tenyleg sok a jogasz ok megpalyazzak ezeket az allasokat mivel nem tudnak hol elhelyezkedni.
Bar ismerek egy valakit, aki NKE diplomaval egesz szep allashoz jutott, de az 1 db, nem ez a jellemzo.
A fizetes annyira nem jo, ugye kozszfera, versenyszfera ezekkel a szakokkal kilove.
Nagyon elértéktelenedett az itt megszerzett diploma, én a helyedben biztos nem jönnék ide.
Egy végzős közig-szervezős hallgató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!