Ti hogyan tanultok nagy témazárókra?

Figyelt kérdés

Például töriből hogyan tudjátok a leghatékonyabban, leggyorsabban megjegyezni, azt a rengeteg tananyagot?

Én mindig úgy csinálom, hogy témánként kiírom egy füzetbe vázlatosan, áttekinthetően, színeket használva, és onnan megtanulom. Azonban ez sokszor nagyon sok időt vesz el. Hogyan tudnék hatékonyabban tanulni?

2020. jan. 3. 18:07
 1/3 Oszkár, a pozsgafa válasza:
100%

Én egy füzetbe szoktam átírni, de ne vázlatosan, hanem mintha egy tankönyv lenne. Vagy kérdéseket teszek fel magamnak. Ez egy NAGYON hatékony módszer.

Amúgy az internet szerint segítenek a tanulókártyák. Ezek nem csak az idegen nyelveknél segítenek. Állítólag nem segít a tananyag többszöri átolvasása.

2020. jan. 3. 18:55
 2/3 Oszkár, a pozsgafa válasza:
100%
Bocsi! Ott a ne helyett nem van, elírtam.
2020. jan. 3. 18:56
 3/3 A kérdező kommentje:
Ezeket a tanulókártyákat lehet kipróbálom, köszi! :)
2020. jan. 5. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!