Matek vagy egyből gazdasági?
Sziasztok! Nagyon szerettem egész életemben a matekot, jó is vagyok belőle (OKTV helyezés) és pályaválasztás előtt állok. Mindenképpen a matekkal kapcsolatban akarok valamit tanulni, viszont azért megélni is szeretnék belőle.
Igazából úgy érzem nincs olyan szak amiiért rajonganék, de van 2 amit úgy el tudnék fogadni.
Az egyik lehetőség matematika Bsc lenne. Ebben tetszik, hogy van még 3 évem eldönteni, hogy milyen irányba szeretnék elmenni, és akkor mehetnék vagy Alkalmazott matek vagy Biztosítási és Pénzügyi matek mesterszakra. Viszont alapképzés alatt egy csomó felesleges dolgot tanulnék (úgy értem olyat, amit pl közgazdaságban nem használnak, pl geometriát) és nem annyira látom azt, hogy mit tudnék ezzel dolgozni. Úgy érzem az egyetem alatt végig bennem lenne a bizonytalanság, hogy lesz-e állásom vagy nem.
A másik a Corvinuson a gazdasági és pénzügyi matematika osztatlan lenne. Erről mindenki kb azt mondta, hogy jól el lehet helyezkedni vele, meg így leírások alapján érdekelne is a dolog. A tantervet megnéztem és egy csomó humán tárgy van benne, nem tudom a valóságban mennyire van ilyen társadalomtudományos jellege. Tetszene, hogy nem tanulnék annyi "fel nem használható" tudást, viszont nem vagyok benne biztos, hogy mennyire tetszene az irány és mivel 5 éves a képzés nem is tudnám azt csinálni, mint egy sima alapnál, hogy mondjuk ha 2 év után rájövök, hogy nem tetszik és akkor még kibírok egy évet, hogy legalább a diplomám meglegyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!