Milyen szakot vállasszak?

Figyelt kérdés
Pályaválasztás előtt állok, de sajnos nincs ötletem mit válasszak. Tudnátok ötleteket adni? Az nagyon fontos, hogy ne kelljen váltásban dolgozni. Reggel 7-8tól max este 6-7ig, utána otthon ne kelljek otthon foglalkozni a munkával. Éjszakai műszak kizárva. Pedagógia és sok matek, infó, fizikát igénylő szakok úgyszintén. Eddig a dentálhigiénia vagy a gyógytórna jutott eszembe; ezeket szívesen dolgoznám, de másegyéb nem jutott eszembe. Nektek lenne esetlek más ötletetek, amellyek megfelelnek ezektek a kritériumoknak? Köszi 😊

2019. dec. 20. 19:19
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

Felvin ki tudsz tölteni olyan tesztet, ami az érdeklődésed alapján tesz fel rengeteg lehetőséget, onnan tudnál választani, utánanézni, hogy mi tetszik, mert igazából elég sok lehetőséget kilőttél így magadtól (már csak a tárgyak miatt is).

A matek és fizika hiány miatt már az összes gazdasági és mérnöki szak kilőve ugye...a pedagógia miatt a tanári. Mondtam volna a bioszt, de se orvos se nővér nem jó, mert ügyelni kell ugye.

A gyógytorna nem rossz, ha ki tudsz magadnak építeni egy olyan ismerősi kört, hogy megérje csinálni. De tudd, hogy nagyon komolyan meg kell tanulni hozzá az ember anatómiáját, a csontok és izmok részét csaknem jobban kell tudni, mint egy orvosisnak: minek mi a neve, részei, hol ered, hol tapad, mi idegzi be, mi a funkciója, stb. De az nem egy rossz szak.

A dentálhigiénia nekem olyan mellékes valaminek tűnik.

2019. dec. 20. 20:25
 2/5 anonim ***** válasza:
17%

Akkor ha jól értem, érdekelnek az egészségügyi szakok.

Dietetikus és népegészségügyi ellenőr jutnak még eszembe, ezekben viszont sok a biosz és a kémia.

A gyógytornászoknál viszont a fizikát, biomechanikát nagyon komolyan veszik.

2019. dec. 21. 04:09
 3/5 anonim ***** válasza:
20%
Esetleg közigazgatás-szervező. Igaz nincs köze az általad példaként említett gyógytornász szakhoz, de minden más szempont illik rá. Fix 8-16-ig munkaidő (hivatalonként fél órás eltérés esetleg) nincs matek, infó fizika. Ha esetleg a humán terület érdekel, ez is jó opció lehet, bár a közigazgatás nem a legjobban fizető terület.
2019. dec. 21. 07:02
 4/5 anonim ***** válasza:
23%

Gyógytornász szak egyáltalán nem könnyű, rengeteg anatómia és más tanulsós tárgy van, akár 10 vizsga is egy félévben. Tehát alibiből ne válaszd, csak ha tényleg ez a vágyad. Legalábbis én az SE-ről tudok, de nem hinném, hogy máshol sokkal könnyebb lenne.

A dentálhigénia jól hangzik, nem tudom mennyit lehet vele keresni.

2019. dec. 21. 08:36
 5/5 anonim ***** válasza:

A dentálhigiénikus sem egy könnyű szak. Itt is rengeteg anatómia van és nehéz tárgyak.

És nem egy mellékes valami, mint ahogy az első válaszoló írja.

Elég jól lehet keresni vele, ha magánfogászatra mész dolgozni.

2020. jan. 28. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!