Diploma nélkül kevesebb az ember? Komoly válaszadók véleményére vagyok kiváncsi!
"Az álláshirdetéseket nézve rájöttem, hogy szinte “felesleges” ez a diploma, ha csak nem vezérigazgatói vagy vezetői pozíció a cél."
Hát nem ugyanazokat az álláshirdetésekkel találkozunk ...
Általában már a "segédhelyettes gyakornok" pozícióra is diploma az elvárás, általában csak azok titkári pozíciójára nem.
(Ezt nem szabad összekeverni azzal, hogy engednek-e szakmai pozíciókat betölteni betölteni "folyamatban lévő
felsőfokú tanulmányok esetén", mert azt még úgy szokták engedni.)
A legnagyobb probléma az, hogy a legtöbb cég(és nemcsak az államiak) fixálódva vannak arra, hogy egyes pozíciókhoz "felsőfokú végzettség" kell.
Folyamatban lévő tanulmányokat én biztos nem "engednék el" (főleg, hogy vagy eddig is fizettél már érte, és az "elveszne" vagy ha államilag támogatott voltál, akkor pedig "visszakérik.")
"Közben meg teljesen más érdekel, és valószínűleg nem is ebben fogok elhelyezkedni. A kérdés nem éppen erről szólt."
Akkor miért írtad ezt? Csak úgy?:
" Az álláshirdetéseket nézve rájöttem, hogy szinte “felesleges” ez a diploma, ha csak nem vezérigazgatói vagy vezetői pozíció a cél"
A baj csak annyi ez az állítás nem igaz.
"Befejezni ezt valószínűleg pontosan a fent említett okokból kifolyólag nem fogom."
Ha ezt eldöntötted, és más szakra nem akarsz menni akkor mi a kérdés?
Szeretnél egy "nem kell a diploma az csak a hülyék mentsvára, és amúgy is én is diploma nélkül nettó 2MFt keresek, míg a diplomás ismerősöm Londonban mosogat bruttó 100 fontért évente ...." gyk-s "sablonválaszt"?
Nem felesleges a diploma...
En nem érzem magam többnek mert van, csak a fizetesem magasabb, mintha nem lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!