Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetemi matematika és statisz...

Egyetemi matematika és statisztika óra és vizsga alól lehet felmentést szerezni?

Figyelt kérdés

Olyan szakra járok, ahol egy félév kötelező ebből, de tökéletesen kínai számomra. Az érettségin annak idején megbuktam írásban (meg előtte 11, év végén is, csak póton átrúgtak), és az érettségim idején, a kétezres évek elején még volt olyan, hogy szóban lehetett javítani. Mivel mindenből szép eredményeim voltak és vannak, feltételezem, hogy nekem van valami matek-tanulási nehézségem, csak ezt abban az időben még nem mérték/nézték úgy, mint manapság.

A kérdésem az, hogy tudok bőőőven felnőttként valamiféle mentességet szerezni? ezen fog elcsúszni a másoddiplomám, itt már nincs olyan, hogy majd a többi jó értékelésem miatt átengednek.

2019. dec. 4. 04:30
 1/7 anonim ***** válasza:
94%

Tudomásom szerint nem kaphatsz felmentést az egyetemen.

Javaslom: vagy tanulj többet és úgy vizsgázz le vagy valamilyen trükkel vizsgázz le (nem akarok tippeket adni)!

2019. dec. 4. 05:31
 2/7 anonim ***** válasza:
70%

És a többi évben hogy mentél át?

Diszkalkuliát 16 éves korig mérnek.

2019. dec. 4. 05:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem fog tetszeni amit írok, de egy fél évet meg lehet csinálni.

Jegyzetelj le mindent órán és használd az internetet. Rengetegen küzdenek az egyetemi matekkal, egész video csokor van, hogy megértessék veled. Pl mateking.

Fél év esetén nem is kell azzal foglaokoznod, hogy ráépül egy korábbi egyetemi matekos tárgyra.

Meg lehet csinálni, ha kell kérj a csoportarsaidtol segítséget. Biztosan meg lehet bizniszelni, hogy aki érti segít, te meg más területen visszaadod.

Akár magántanár is néhány alkalommal.

2019. dec. 4. 06:07
 4/7 anonim ***** válasza:
85%

Egyetemen már nincs felmentés.

Annyival kiegészítem a korábbi választ, hogy diszkalkuliát leszárt 12. osztályig vizsgálnak. Amíg nappali tagozatos az ember, addig ingyen, ha felnőttképzésben tanul, akkor fizetős.

2019. dec. 4. 09:35
 5/7 A kérdező kommentje:

Na várjunk. Tehát ha felnőttként kivizsgáltatim magam, és még papírt is kapnék róla, akkor is elvárnák, hogy vizsgázzam?

Levelezős vagyok, 40-hez közel. Egyben nyomják le a féléves anyagot, de úgy, mintha lenne előképzettségem, ami ugye nincs, a 15 évvel ezelőtti kegyelemkettes érettségi bőven nem az.

Nem véletlenül keresek kuskapukat, nyugodtan traktálhattok ilyenekkel. Biztos, hogy nem lesz se időm se energiám se pénzem arra, hogy magántanárt fogadjak, és a többi levelezős is rohan haza hétvégente, dolgozó családos emberekről van szó. A fene essen már abba, hogy agrárképzésen ilyenekkel kell bajlódni, mint a statisztika. Nem ezért jöttem.

2019. dec. 5. 18:21
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen, úgy hívják "elbocsájtási kérelem".

Ugye csak viccelsz!?! Az egyetemi diploma nem kötelező, úgy mint az általános- és középiskola. Minden adott diplomával rendelkezőtől azonos dolgokat várnak el, ami a TANANYOGOT illeti.

2019. dec. 5. 21:07
 7/7 A kérdező kommentje:

Jaj nagyon vicces vagy. Nem kioktatásért jottem, azt byugodtan tartsd meg magadnak.

Egyetemi matekot oktatni olyan szakon, ahová ez nem fig kelleni nem más, mint értelmetlen szívatás. Engem már nem érdekel, hogyan, de nyilván át akarom vészelni ezt a hülyeséget. Kiskapus tanácsokért jöttem, nem fellengzős jólmegmondásokért.

2019. dec. 6. 04:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!