Hány plusz pontot fogok kapni?
Lesz két emeltem, mert kéri kötelezően a két emeltet a szak(Magyar, történelem), ezen kívül van még B2-es nyelvvizsgàm is. Mennyi plusz pontom lesz? Ezen kívül, ha jól értem, akkor csak annyi a lényeg, hogy minimum 46% legyen az emelt, és ha jobb azt se nézik? Nem jár érte több pont, ha mondjuk 80% sem?
Másik kérdésem: Volt nyíltnapunk, az NKE-ről jöttek és azt mondták, hogy jár pont a josogítvànyért. Ez még aktuális? Igaz? És, ha igaz mely szakokon jár érte pont? Nem találtam sehol erről információt, csak annyit írnak mindenhol, hogy xy szakon például a 2. év végéig kötelező meglennie a jogsinak.
Csak értelmes válaszokat kérnék, aki azt se tudja miről van szó ne is írjon, kérem! Köszönöm!

Maximum 100 plusz pontod lehet és csak is olyan tárgyakra kapsz emeltnél plusz 50 pontot ami felvételi követelmény a szakra.
Jogsiért nem jár plusz pont.
De nézik a százalékot nagyon is. Azon kivül,hogy 50 plusz pontot kapsz 45% felett még a százalékot nagyon is nézik. Pl: ha duplázol akkor van két 70% emelt érettsegid 2x70+2x70 az 140+140=280+100 az 380 de ha csak ket 50% emelted van akkor 2×50=100×2 200+100=300 több mint 80 pont a különbség csak duplázásnál. És a tanulmányi átlagos számolást akkor nem is említem ott is kirívó a különbség egy magasabb vagy alacsonyabb százalék eseten. Itt mar nem a jegy hanem épp ez a lenyeg a minél jobb % számít az teljesen más hogy kapsz érte 50 pontot vagy nem mert plusz pontjaid max 100 pont lehet ami töredéke az össz 500 pontnak.
A nyelvvizsgáért 28 pont jár meg az emelt (akkor számít ha szakon követelmény plusz pontnál), az emeltekért 50 pont jár de nem fogsz kapni 128 pontot hanem csak 100 pontot mert ennyit lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!