Ha angolból van már középfokúm, és most emelt érettségit csinálok, akkor nem 28+50 pontot fogok kapni, ugye?
De, kimaxolja, jól írtad, mert 28 pontot kap az angol nyelvvizsgáért, 50 pontot a spanyol emeltért + a hátrányos helyzetért is 40 pontot legalább, ez alaphangon is 118 pont és 100 többletpont kapható.
Abban viszont tök igazad van, hogy a pszichológia mester nélkül nem és semmit. Gyógyped az alapképzés, én valami ehhez kapcsolódó mesterre mennék inkább.
Fú, köszönöm a válaszokat, nagyon rendesek vagytok! :D Igen, ezen én is gondolkoztam, hogy a hátrányos helyzet az 40 vagy 50, de akkor 40. Szerintem az lesz akkor, hogy spanyolból emeltezek, mert úgy járok a legjobban, habár az angolt sokkal jobban szeretem...
A pszichológia és a gyógypedagógia nagyon szuper együtt szerintem, gyógypedagógián belül logopédus és fejlesztő pedagógus leszek majd, persze biztosan tovább fogom magam képezni, de a pszichológia általános iskolás korom óta álmom, és már csak azért is meg szeretném csinálni. Persze az is elképzelhető, hogy megyek mesterre (nem tudjátok, mik a lehetőségek? neveléstudományról olvastam, azt hiszem), és majd munka mellett levelezőn csinálom meg a pszichót, de újraérettségiznem mindenképpen kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!