Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik lenne helyesebb döntés...

Melyik lenne helyesebb döntés az esetemben?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy nagyon régen elhatároztam, hogy mentős szeretnék lenni, azonban, hogy mentőtisztnek induljak tanulni vagy ápolónak azt még nem tudtam eldönteni.. Kikértem több ember véleményét, egyesek azt mondták, hogy menjek ápolónak mert legalább hamar munkába állhatok és megtapasztalhatom, hogy milyen, mások meg azt, hogy menjek egyből tisztire mert mentőápolóiból magamat sem tudom majd eltartani....

Amit rólam érdemes tudni ami hasznos info lehet:Életemben nem voltam szemtanúja egyetlenegy komoly sérülésnek sem, tehát fogalmam sincs, hogy bírnám a látványt, szagot, stb... A legsúlyosabb baleset amit láttam az egy halálos gázolás volt, de ott is csak a letakart testet láttam, mégis az adrenalin szintem az eléggé megugrott, szinte torkomban éreztem a szívdobogásom... Interneten néztem már boncolást, valamint félbeszakadt testeket cenzúrázatlanul (semmilyen hatást nem váltott ki bennem) de nyilván másabb képernyőn mint élőben.... Ha felidegesítenek bárkinek képes vagyok neki ugrani... Kicsit érzékeny vagyok, de ez közösségben nem jön ki rajtam, csak ha egymagam vagyok...Imádok embereken segíteni... Kémiával, fizikával, matematikával mindig hadilábon álltam, ellenben bioszhoz nagyon jó agyam van....

Most hirtelen ennyi jutott eszembe...

Szóval fogalmam sincs, hogy bírnám ezt a melót, nagyon bele vagyok bolondulva a szakmába, de teljesen külsős szemmel....

Szerintetek ez alapján mi érné meg jobban? OKJ-n mentőápolóit végezni vagy irány egyből gimi után tiszti főiskola?

2019. nov. 24. 21:58
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Menj el ápolónak, majd mikor már dolgozol végezd el levelezőn a tisztit. Így, ha -mint sokaknak- esetleg nem sikerülne a diplomát megszerezni, már van egy képzettséged és dolgozol ugyanúgy tovább. Illetve tisztin is jól fog jönni a mentőápolói tapasztalat. :)
2019. nov. 24. 22:37
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen segítséged😊

Egyelőre én is az OKJ felé hajlok, de ezzel most megerősítetted bennem az érzést, hogy ez a helyes döntés😀

Köszönöm szépen még egyszer.. Hálás vagyok 😄

2019. nov. 24. 23:08
 3/4 anonim válasza:

Légy ápoló. Bőven 200 felett keresnek. Ha elvégzed az ápolóit kategóriát is ugrasz.

Sokat fejlődött az omsz. Manapság 24órázni is lehet, 7-8 szolgálattal le tudod a főállást, ha van kedved meg energiád még másodállást is bőven vállalhatsz.

És most keszül egy 72%os béremelés.

2019. nov. 25. 14:58
 4/4 exronin ***** válasza:
100%
Szerintem nem biztos, hogy ez neked való. Mentőztem pár évet, sok mindent láttam, még hat év után is képes voltam poszttraumás stresszt elszenvedni egy gyerek, vagy egy fiatal halott sikertelen újraèlesztèsètől. Az öregeket hamar megszoknád.
2019. nov. 25. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!