Mérnökinformatika BSc képzés után melyik MSc a legjobb döntés?
Fél év múlva fogok végezni egy vidéki egyetem BSc mérnökinformatika szakán és az MSc lehetőségek között vacillálok. A következőket néztem ki:
BME Mérnökinformatika MSc
ELTE Programtervező informatikus MSc
ELTE Autonómrendszer-informatikus MSc
Ami a legjobban érdekel az a mesterséges intelligencia (a szakdolgozatom is ilyen témájú) valamint a játékfejlesztés és számítógépes grafika.
Aki a fent említett mesterképzések valamelyire jár, vagy már végzett megosztaná a személyes tapasztalatát?
Személyes tapasztalatom nincs, viszont én pont fordított sorrendben jelentkeznék, mint ahogyan fentebb írtad, azaz:
Autonómrendszer-informatikus az első helyre (és mellé még betolnék egy Udacity Self-driving Car Nanodegreet: [link]
Proginfót a második helyre
És esetleg a mérnökinformatikát a harmadik helyre, bár őszintén e helyett inkább megnézném, hogy Bécsben meg német egyetemeken mik vannak és kihúznék Németbe'.
Attól függ mit akarsz.
Illetve érdemes inkább a képzésen belül azt nézni, hogy milyen szakirány van.
Pl. én gyorsan átfutottam az ELTE progtervező szakirányait, és nem éreztem úgy, hogy az általad adott leírás nagyon illene bármelyikre is. Talán legközelebb a szoftvertechnológia szakirány van:
A BME-t megnézve tudsz olyan párosítást, ami a leírtak alapján neked tetszene. Pl. mész a vizuális informatika főspecre és mellékspecnek meg felveszed az intelligens rendszereket:
Az autonómrendszer -infosnál kb. bármit választhatsz ahogy nézem:
Amúgy ha mindkettőt szeretnéd, akkor talán a BME lenne a legjobb, mivel ott fő- és mellékspec is van, míg ahogy nézem az ELTE-n csak egy szakirányt lehet választani.
ELTE Programtervező informatikus MSc-re ne menj, azt hallottam a BME mérnökinfó jobb!
Viszont az ELTE Autonómrendszer-informatikus MSc-t nem ismerem.
#9 ez érdekel, mert nekem is ilyesmi a kombináció.
Mit jelent hogy jól megfizetik, ès hol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!