Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ki tudja hogy ilyenkor mi...

Ki tudja hogy ilyenkor mi lenne a legjobb döntés?

Figyelt kérdés
Szakközépiskolába járok, mostmár szakgimnázium 12-es autószerelő szakon, az a helyzet hogy maga a szakma érdekel de a szaktantárgyakat pl elektrotechnika mechanika stb nem hogy nem érdekel hanem már gyűlölöm ha esetleg úgy tanulnánk őket hogy több köze legyen a szakmához akkor talán még jó is lenne s hát vagyok olyan mázlista hogy ezekből együttvéve szakmai érettségit kell tennem ami egyértelműen lehetetlen nem csak nekem hanem az osztály is azt mondja nem képesek rá mivel az elmúlt évben nem volt rendesen megtanítva ráadásul még nehéz is piszkosul, s elég felháborító az egész hogy már egy szakközépiskolásnak szinte olyan nehéz az iskola mint egy erős gimnáziumba, ráadásul ugyanazt az érettségit kapták meg az előző évesek csak nekik sokkal könnyebb volt mert nem volt szakmai stb, viszont az a másik hogy gyerekkori vágyam volt hogy grafikus legyek de beijedtem tőle mikor megtudtam hogy ahoz egyetem kell így maradt a szakma, s hát ha abból életnék meg amit szeretek csinálni az tényleg jó lenne viszont nem tudom miből áll egy grafikus felvételi követelménye bejutni milyen nehéz s ott milyen tárgyak vannak stb szóval ha valakinek van valami tapasztalata annak megköszönöm a válaszát bocsi elég hosszú lett :D

2016. szept. 23. 15:16
 1/3 Andizsuzsi ***** válasza:

Magyarból is kell érettségizned, úgyhogy nem ártana megtanulnod, hogy hogyan kell mondatot tagolni.

Mivel ugyan azt az érettségit írjátok, mint a gimnazisták, miért felháborító, hogy ugyan úgy készülni kell rá?

Grafikus lehetsz OKJ-s végzettséggel is.

Felsőfokú oktatásban: [link]

2016. szept. 23. 15:53
 2/3 anonim ***** válasza:

1. Az, hogy számodra mi a legjobb döntés, azt senki nem mondhatja meg így a neten keresztül, max. azt, hogy MI mit tennénk hasonló helyzetben, illetve mondhatunk szempontokat a döntéshez.

2. Amit én tennék: ez az utolsó éved, fejezd be, amit elkezdtél. Nem kell 5-ösnek lennie az érettséginek, az a lényeg, hogy meglegyen. Maga az érettségi papír sok OKJ képzés előfeltétele is, a felsőoktatásról nem is beszélve. Szóval szorítsd össze a fogad, lesz érettségid, lesz szakmád, és fiatal is leszel (még mindig), szóval bőven belefér még egy grafikusi (vagy bármilyen más) képzés is az érettségi után. (Ne vesztegesd az energiád arra, hogy az előző évfolyamnak könnyebb volt, hiszen ezen úgysem változtathatsz. Most ezeknek az elvárásoknak kell megfelelni, koncentrálj ezekre!)

2016. szept. 23. 16:13
 3/3 A kérdező kommentje:
Első, bocsánat s helytelen írásért csak siettem s hibáim egyike hogy kapkodok, azért tartom csupán felháborítónak mert míg tavaly 5 tárgyból érettségiztek szakközépben addigra már nekünk valami 6-ból vagy 7-ből kell érettségizni s ennek ellenére ugyan azt a bizonyítványt kapom meg mint az aki pár évvel ezelőtt érettségizett. Másodiknak köszönöm az építő kritikát.
2016. szept. 23. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!