Van esélyem így mentőápolói/tiszti munkakört betölteni?
Az a probléma, hogy fel lettem mentve matematika alól diszkalkulia miatt (nem osztályoznak illetve nem érettségizek belőle).. Azonban azzal is tisztában vagyok, hogy ez a szakirány reálos...
Szerintetek mennyi az esélyem diszkalkuliásan ilyen álláskörben dolgozni?
Vagy inkább mondjak le róla?
Köszönöm szépen a gyors választ 😄
Azt szeretném még megkérdezni, hogy OKJ mentőápolóin is tanulunk matekot? Mert tudtommal ottan csak a szakmával kapcsolatos információkat tanuljuk, bár ebben nem vagyok biztos, ezért is kérdezem😅
A mindennapi szakma, betegellátás is tartalmaz matekot, számolásokat. Gyógyszerből pontosan mekkora dózist adjunk be, az hány ml, kell-e higítani, ha igen akkor mennyire, akkor a higított az milyen mcg/ml, vagy mg/ml ilyenek. Nem bonyolult alapjába véve, de hajnali 2kor az árokparton szakadó esőben, stresszben azért nem árt ha megy.
És pont ezért a képzés során is elvárt a gyors, fejben történő dózisszámítás.
Köszönöm szépen válaszod😀
Akkor ez a szakma ezek szerint kilőve...
Sajnos a fejben történő számolás nagyon nehezen megy, illetve ha túl sok az adat akkor a számológépelés sem egy népünnepély számomra😅
Ráadásul általános iskola 3.osztálytól kezdve a matematikai ismeretek teljesen elvesztek... Most jelenleg ott tartok, hogy százalékot sem tudok számolni.
De akkor egyértelmű, hogy ez a szakirány kilőve😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!