BCE Gazdálkodás és menedzsment szakáról melyik mesterképzést ajánlanátok?
Szerintetek melyik a legéletképesebb gazdasági mesterszak? Én leginkább közgazdasági elemző, pénzügy mesteren gondolkozom, de meghallgatnám a ti véleményeteket is. Mehetek ezekre a mesterekre erről a szakról egyáltalán?
Még gimis vagyok, de úgy hallottam, hogy megfelelő nyelvtudás és mester nélkül semmit sem ér ez a szak. Ez mennyire igaz? Látom, hogy telített a piac, de ha Corvinuson végzek, az jelent valami előnyt?
Nem tudom, milyen leírásban szerepel, hogy a pénzügyesek pénzügyi asszisztensek meg könyvelők lehetnek, de tipikusan ehhez a két szakmához bőven elég és van is OKJ mindkettőhöz.
A pénzügyesek leginkább controllingon, pénzügyön, M&A-n, treasury-n, tőkebefektetéseken, befektetői kapcsolatokon, group developmenten, portfólió menedzsmenten, piacmodellezésen stb. stb. szoktak elhelyezkedni. Nagyon sokan lesznek belőlük igazgatók sőt vezérigazgatók – a mi vezérigazgatónk például pénzügyes, évi 7 millió eurós (2 milliárd forint...) fizetéssel, szerinted...? :)
A pénzügyes foglalkozások között azért van pár iszonyú izgalmas, mint például a tőkebefektetések (egész nap startupokat, érdekes üzleti ötleteket “kell” megismerned és elemezned, miközben otthon kell lenned a technológiai, üzleti és fogyasztói trendekben, hogy tudd: hova teszed a pénzt – állati izgalmas munka); vagy az M&A (mergers and acquisitions, akik adják-veszik a cégeket – szintén otthon kell lenned a trendekben, piacokon, mit kell eladni és mit érdemes megvenni). Izgalmas a stratégia is, amit én csinálok, vagy a COO — Corporate Office, ez a CEO közvetlen terület.
Szóval ne a felvi.hu-ról tájékozódj, nem tudom ezeket a szövegeket kik írták, de néha nagyon félrevezetőek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!