FOSZK-on tovább tanulás ügyben, kötelező a nyelvvizsga, valamint egy érettségi tantárgy meglétte?
#11 én csak az ilyen fogyatékosokat nem értem, mint téged, hogy itt sír a szájuk mindenért. Nekik ezt így meg úgy kéne elengedni, de a többinek persze ne!
Az ilyenek szokták szidni az oktatási rendszert is, de diploma jöhet.
Szánalmas vagy.
FOSZKos papírral nem kell emelt szintű érettségi tenni mert kiváltja azt. Fizetni sem muszáj az emelt érettségiért mert van az egyetemeken felsőoktatási felvételi szakmai vizsga. Felvételi ponthoz elfogadható e vizsgán írt emelt szintű érettségi az adott tárgyból de az érettségi eredmény ettől függetlenül ugyanaz marad és középszinten.
Szóval lehet jelentkezni alapképzésre vagy így vagy úgy.
Személyeskedéssel vádolsz, majd a 2. kommentedben személyeskedsz.
Gratulálok. Magad ellen beszélsz, mint egy FOSZK-os. 👍🏻
Egyébként 4. félévem PSZ alapszak / BGE-PSZK.
Engem ez a sok FOSZK-os idegesít, illetve ahogyan magukat hívják: "fokszosok".
A bukási arányuk 2x akkora, mint a miénk. Én megszenvedtem azért, hogy bekerüljek(és benn is maradjak jó átlaggal), bár az államiról lemaradtam anno 13 ponttal.
Ezek meg minden alól felmentést akarnak. Ne kérjék a nyelvvizsgát, se az emeltet, amikor majd jelentkeznek alapszakra, de azért a FOSZK-os papírt számítsák be +ponttért! Aztán még nekem van-e bőr a képemen.. Eszem meg áll.. Ilyen 2 bites emberek akarnak ide jönni, aztán az első mikro vizsga után a felével nem találkozol soha többet.
Lassan már ott tartunk, hogy adjanak diplomát a FOSZK-ért, de legalább "féldiplomát", ahogyan mondta az egyik szerencsecsomag. Azt sem láttam az első vizsgaidőszak óta, pont egy éve!
Siralmas.
A kérdező kérdésére válaszolva....
FOSZK-ra nem kell emelt szintű érettségi se nyelvvizsga. 240 ponttal felvesznek. Pl. Az érettségi tárgyaid közül bármelyik kettő választható duplázással felvételi pontok szamításához. Értelem szerűen a két legjobbat választja az ember.
Aztán egyetemre ha utána jelentkezel a FOSZK papír miatt nem kell az emelt szintű érettségi. Az a lényeg hogy a minimumponthatárt el kell érni a bekerüléshez.
Azt olvastam már itt több kérdésnél hogy olcsóbb így az egyetem elvégzése és rövidebb ideig is tart mert sok FOSZK-os tárgyat el tudsz fogadtatni az alapszakon.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!