Milyen pályát érdemes választani?
Annyit mindenképpen elmond, hogy a felvételizők 99%-a gyenge képességű és csak azért felvételizik oda, mert hallja, hogy milyen jó lenne mérnöknek lenni, közben gyenge matematikából és fizikából is.
Ahol nagyon sok hallgatót szórnak ki, ott csak az történik, hogy nagy keretszámokat kapnak (legyen sok mérnök), de a közoktatás ettől nem javul, így felvesznek 280 pontokkal embereket, mert olyanok jelentkeznek. Utána bennmaradnak mondjuk egy évig, addig kapják utánuk a kvótát, aztán kiesnek.
Ideális esetben csak azt a 20 ember vennék fel az adott szakra, aki el is tudja végezni. Amúgy a nagy szórás csak rontja az adott egyetem színvonalát, mert pl. elég sok oktatói kapacitást kötnek le azok, akik utána kibuknak. Az igazi elit intézmények (ilyenek Magyarországon egyáltalán nincsenek) már a felvételinél is nagyon szigorúak, mert csak így lehet biztosítani a színvonalat.
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 07-17 22:16
Engem most nem vettek fel, ahova szerettem volna, és most néztem ezt a szakot, lehet jelölném pótfelvételin levelezőn, érdekelne, hogy milyen, mennyire nehéz, miket tanultok stb. :) Előre is köszi :) Esetleg privátot is írok majd, ha oké :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!