Mit érdemes tanulni jó matematikai készséggel?
Elsőéves biomérnök hallgató vagyok, de szeretnék váltani, mert nagyon nehéznek találom magamnak.
Szeretem és szívesen tanulom a matekot, a bioszt, az angolt és akár az infót is
A (főleg a szervetlen) kémia és fizika nagyon nehezen megy és ez az elsődleges ok ami miatt váltani szeretnék, a gimnázium és az egyetemi matek is elég jól megy.
A kérdés, hogy milyen szakmát lenne érdemes választanom (elsősorban OKJ) amivel nem szenvednék ilyen sokat, és aránylag jól keres és el is lehet vele helyezkedni még itthon is?
Nézd meg ezt az oldalt: [link]
Itt keress informatikával kapcsolatos képzéseket!
Akkor a BME - különösen a fizikus és a gépész - kizárva. Én a helyedben elgondolkodnék az ELTE programtervezőn. Matek, angol, infó kell hozzá.
Egy óbudai környezetmérnök BSc-t végzett ismerősöm munka mellett végzett ilyent az ELTE-n estin, és most nem győzi levakarni a megbízásokat magáról.
Köszönöm a válaszokat!
#1 Már nézelődtem a jövőre induló OKJ-k közül régebben is a nive-n, csak személyes véleményre, vagy hasonló problémákkal küzködők tapasztalataira lennék kíváncsi. :)
#2 Ajánlották mások is a szoftverfejlesztést, habár ahhoz szeretnék legutoljára fordulni pályaválasztásnál bármennyire jól is lehet vele keresni.
Jó matekkészséggel matematikus, informatikus, fizikus, mérnök, közgazdász.
Tűrhető matekkészséggel: OKJ.
Egy OKJ-val azért leszűkíted a kereseti lehetőségeidet.
Ha tényleg jó vagy matekból, ne pocsékolod el e tehetséged.
Én azt ajánlom fejezd be a biomérnökit. Én is tudok olyat, aki programoz biomérnökként. Egyetemen sok féle lehet specializálódni. Nagyon sok mindent össze lehet kapcsolni, csak kreatívnak kell lenni. Ha otthagyod szetintem megbánod.
Hidd el, valamennyien igy vagyunk ezzel, hogy az első félév vége felé elgondolkozunk azon, hogy jó helyen vagyunk-e. Nem beszélve arról, amikor egy zh-ra sokat készülünk, és csak közepes, holott gimiben laza 5-ös lett volna, vagy a miénk lett volna a legjobb.
Én is azt mondom, ne add fel! Csináld végig, amit elkezdtél! Mindenhol vannak döcögősebb tárgyak, ki kell bekkelni őket. Átmész egy 2-3-sal azt csá. Egy OKJ az összemérhetetlen egy mérnöki diplomával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!