Mint gondoltok 2020-as végzős diákok a megváltoztatott felvételi rendszerről?
Szia!
Én amúgy is két emeltet szerettem volna csinálni.
Miután elesek az 50 ponttól a 100-ból, mert egy emelt kötelező lesz, így nyelvvizsgával akarom kiegészíteni.
10.-ből már van egy középfokúm, egy ideje úgyis terveztem a felsőfokút, szóval a maradékot így szeretném kiegészíteni. Asszem így a középfokú bemeneteli követelménynek számít, a felsőfokút meg már számítják 40 pontnak akkor is, ha ugyanabból a nyelvből van.
90-et el tudnék érni a 100-ból, de még meglátjuk.
Szerintem nem nagy truváj legalább egy emeltet és egy középfokút összehozni.
Reálosabb(matek/fizika/kémia faktosok) osztálytársaim is már régen letették a középfokút.
Közömbös vagyok a 2020-as felvételi szigorral.
Corvinusra készülök. Matekból és töriből fogok emeltezni. Tizedikből van egy emelt németem 61 %-os eredménnyel (=középfokú nyelvvizsga), decemberben megyek középfokúzni anvolból. Én így 78 plusz ponttal számok és mellé 80+ emelt érettségi a cél.
A rendszert alapvetően jónak tartom, mert kiszűri azokat akik nem a felsőoktatásba valók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!