Megéri az NKE-n közigazgatás-szervezést tanulni? Tényleg sokfelé lehet vele elhelyezkedni? Állítólag ez egy "jolly joker szak".
10-es felvilágosítanálak, hogy a NAV-ra mint fegyveres (!) Szervre teljesen külön törvény vonatkozik, nem a Kttv. Nyolcszoros szorzó vonatkozik rájuk.
Szóval igen, a keresete kezdőként, diplomásként meghaladja sok 10 éves munkaviszonnyal rendelkező ember bérét, és még ráadásul nyelvvizsgája is van 2, ami PLUSZ pénzt hoz neki (nyelvpótlék). Ha nem hiszed el, nézz utána!
Én is felvilágosítanálak, hogy ugyanúgy kormánytisztviselők vannak a NAV-nál is, ugyanazokkal a szorzókkal, lásd a 2010. évi CXXII. törvényt. A kotv.-ken kívül vannak pénzügyőrök. Lehet hogy ő civil osztálynak nevezi és nem kell beöltöznie, de a jogviszonya akkor is vagy kormánytisztviselő, vagy kormányzati ügykezelő (ami még annál is rosszabb) és a fizetése kezdőként 130-140 nettó, vagy hivatásos pénzügyőr jogviszonyban van. De rákérdezhetsz mi van a szerződésén. Ha az utóbbi, akkor valóban kaphat 270-et csak ez akkor sem egyszerű közszolgálati jogviszony, hanem kb. olyan mint a rendőr, tűzoltó, katona. Többet fizet, cserébe egy csomó dologban meg rosszabb, hülye főnökök szívatnak, hétvégén és éjjel behívhatnak és bizonyos év után meg nem engednek feljebb rendfokozatban. Ha elején sok is a fizetés, 30 év után sem lesz sokkal több.
Nincsenek csodák, akármit is hantázott az ismerősöd. Jogszabályok alapján eléggé be van határolva mit lehet a közszférában keresni kezdőként. Hacsak valaki nem politikusi háttérrel van bent, akkor pedig jó nagy szívás az egész, vagy a pénz miatt vagy a munkakör egyéb megkötései miatt (hivatásos jogviszonyban).
15-ös kretén legfeljebb Te vagy kisszivem :) egy 19 éves erettsegi előtt álló diák tanácsot kér, DE ESZE ÁGÁBAN SINCS jogra menni, mirefel te kicsapod a hisztit, hogy márpedig a jog az istenek tudománya, az mindent visz, mindenkinek mindenképpen azt kell elvégeznie, hogy (relatíve) jó munkája legyen! Tudod mit, vegezd el akkor te! Én nem fogom, Köszönöm! 😊 meghagyom neked a lehetőséget hogy te fuss be helyettem is!
Én normálisan leírtam, miért nem vagyok hajlandó 5 évet elpazarolni az életemből: nekem nehez, nem hiszem hogy elegendő képességem lenne elvégezni, nincs protekcióm, nem bírnám kitűnőre elvégezni (szerintem)! Szerinted a leírtak alapján nekem jogra kellene mennem? Előbb megyek matekos-real jellegű képzésre barátom, mint ott csesszem az időmet feleslegesen, aztan kettessel átrugdossanak (jegyzem meg, amúgy ötös tanuló vagyok végzősként is, és egész gimiben az voltam).
Szóval ki is a kretén? A stílusod alapján ordít rólad, hogy nemcsak kretén, de primitív is vagy és meglehetősen nárcisztikus, mert sérelmezed, ha más nem preferálja azt, amit te!
Tanulj meg inkább alkalmazkodni es elfogadni azt, hogy nemcsak a te véleményed az irányadó es nem fogja minden ember készpénznek venni azt amit te mondasz/ tanácsolsz! ;)
14 nem fogok ezen vitatkozni, mert valóban 270 valamennyit keres nettóban, és 8-as szorzó vonatkozik rá a nav törvény alapján. Amúgy a csaj elég "pénzéhes" típus, kizártnak is tartanám, hogy 130-ért dolgozna, pláne úgy, hogy albérletben lakik, ami neki cirka 120-ba fáj havonta....
De hogy nem a Kttv. az irányadó a Nav alkalmazottaira, az holtbiztos.
14-es parancsolj...
Meg is van a válasz. Azért keres kétszer annyit mint más köziges, mert a NAV nem tesz különbséget civil és hivatásos között. Ezért keres 270 valamennyit. 👍
Es amúgyis, miért hazudna nekem a fizetéséről? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!