Hogyan szerezzek nappalis tanulói jogviszonyt?
2020 januárjában végzek a BSc diplomámmal, viszont a mesterképzés, amire szeretnék jelentkezni csak szeptemberben indul. Sajnos 7 féléves képzésre jártam, így mindenképp becsúszna 1 üres félév, viszont ezáltal elveszíteném az árvasági ellátásomat, ami nagy kiesés lenne a pénzügyeimben. Tudnátok segíteni, hogyan juthatok a legkönnyebben (lehetőleg ingyenes képzéssel) jogviszonyhoz erre az 1 félévre? Mindenképp dolgozni fogok addig is, emiatt sajnos bejárni sehova nem tudnék, csak a papírra lenne szükségem :(. Ismertek olyan OKJ-t vagy képzést, amit valahogy kivitelezni lehetne így? Nappalis papírra lenne szükség mindenképp.
Előre is köszönöm a normális válaszokat!
Ha passzív féléven vagyok, értelemszerűen nem kapok jogviszony igazolást sem, tehát ennek sajnos nem sok értelme lenne. Az OKJ-nak viszont lehet értelme szerintem, ha esetleg az elején aláíratom a papírt és csak utána tesznek ki 30 óra hiányzás után (Fél évente kell csak igazolni a diák státuszt). Nem tudom mondjuk, hogy mennyire kommunikál egymással az iskola, illetve a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság és esetleg lejelentenek-e.
A csúszáson én is gondolkoztam, csak akkor tandíjat is kéne fizetnem arra a félévre, és az kreditarányosítva is 150 ezer forint körül mozog :(
Nem tudom, mi lenne a legjobb megoldás..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!