Milyen átlagod volt 11. -ben,12. -ben? És milyen lett az érettségid?
A fő tantárgyakból jó vagyok,csak a reálokból rossz,így az átlagom kb. 4-es.Gimibe járok,de félek,hogy elcseszem jövőre az érettségim.Végzős leszek szeptembertől,ha mindent beleadok,csinálhatok 5-ös érettségit?
Szeretném a tapasztalatokat,és hogy nektek hogy ment ez!
Köszönöm!
(és bocsi ha volt már ilyen kérdés)
Én is gimnáziumba jártam, 11-12 ben az átlagom valahol, 3,8-4 között lehetett. Az érettségim meg majdnem kitűnő lett, 1 tárgyból lettem csak 4 es, a többi 5. Magasabbak voltak a követelmények a gimiben, mint az érettségin....én ennek könyvelem el. Ne aggódj...simán meglesz...az érettségit "sajnos" már nagyon leegyszerűsítették, hogy a legdebilebbek is átmenjenek.
Ha gimnazista vagy, és átlagosan teljesítesz (ezt úgy értem, hogy azért nem szakadsz bele, de nagyjából elvégzed amit mondanak) szerintem jól fog sikerülni az érettségid is.
11.-ben egy darab négyesem lett, pont az egyik felvételi tárgyamból. (De így sem vesztettem pontot miatta szerencsére:))
12.-ben pedig kitűnő.
De csak az utolsó két évben szedtem magam össze ennyire, előtte voltak hármasaim is:D Szóval csak elhatározás kérdése:)
Az összes érettségim 90% fölé sikerült, kivéve egyet, de az is ötös lett. (6 tárgyam volt:D)
Szóval szerintem ha összeszeded magad, és van egy kis logikád, akkor simán csinálhatsz ötös érettségit.
11.-ben csak 1 db 4-esem volt, a matek, 12.-ben kitűnő voltam.
Érettségi: matek, magyar 4-es, angol, töri emelt, német 5-ös.
Attól még, hogy nem vagy kitűnő lehet jó az érettségid. Egyik barátnőm magyarból végig 4-es volt vagy a 4-es határán, ehhez képest 90%-os lett a magyar érettségije.
11:
angol: 3
töri: 4
infó: 4
nyelvtan: 3
irodalom: 3
matek: 3
12:
12:
angol: 3
töri: 3
infó: 5
nyelvtan: 3
irodalom: 3
matek: 3
érettségi:
Angol: 4
Magyar: 4
Matek: 4
Töri: 3
Infó: 5
//infós szakközépben voltam.
Azért nem mki lesz olyan jó tanuló gimiben, az én sulimba is vannak olyan agyatlanok..
Am. én is most leszek végzős, szakközepes vagyok, az átlagom 4-es.Reálra gyakorolj nagyon, én is humánból vagyok jobb, az kézen fekvőbb számomra:) De a matek érettségi sem szokott annyira húzos lenni szerintem:)
11)
irodalom: 5
nyelvtan: 5
matek: 5
német: 5
12)
irodalom: 5
nyelvtan: 5
matek: 4
érettségi)
magyar: 4
matek: 4
német: 4
(hát az érettségit elb*sztam kicsit . . . kicsit. . . )
11-ben 4,5 volt az átlagom
12-ben belehúztam és 4,7 lett
Az érettségik jók lettek.
Angol 4
Matek 5
Magyar 4
Töri 5
Földrajz:5
Kémia: 5
Szerintem jobb ha a reálnak nekifekszel, ha tanulsz rá kisujjból fog menni az érettségi, mert amúgy elég könnyű.
11. év vége:
irodalom: 4
nyelvtan: 4
történelem: 4
német: 4
matek: 3 (ezen meglepődtem azt hittem végig kettes voltam =))
informatika: 3
/ az infó jegy szakmacsoportos alapozó oktatás, elméletből (3) és gyakorlatból (2) tevődött össze... én felfelé kerekítettem =) /
12.-ik év vége:
irodalom: 4
nyelvtan: 4
történelem: 4
matek: 2
informatika: 4
//infó jegy számítógép programozásból (3) és adatbázis kezelésből (4) tevődött, megint csak felfelé kerekítettem =) /
érettségi (2006):
magyar nyelv és irodalom: 5 (80%)
történelem: 5 (83%)
német: 4 (60%)
matek: 3 (44%)
informatika: 4 (65%)
Amúgy ha megnézed, humán tárgyakból sokkal jobb vagyok. 10-ikben év végén még buktam is elektrotechnikából, de pótvizsgán átmentem. Az érettségit igen, meg tudod csinálni 5-ösre, de tanulni kell ahhoz. Ha annyit tanulsz mint eddig, vagy egy kicsivel többet, nem lesz gond. Az érettségi nem csak a tudáson múlik, hanem a vakszerencsén is. Lesznek kedvenc tételeid is, és olyanok is, amiket inkább másnak hagynál, ha lehetőséged van rá =).
közgáz szki
11.
irodalom 5
nyelvtan 5
matek 4
angol 5
elméleti közg. 5
12. ugyanaz :)
érettségi: kitűnő, és a matekom lett a legjobb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!