Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen tárgyakat végezzek el,...

Milyen tárgyakat végezzek el, hogy mehessek mesterre?

Figyelt kérdés

Szóval:

Még alapszakon vagyok, viszont előre tervezek.

Sajnos azon a mesteren, amire szeretnék jelentkezni, nem számítják be teljes kreditértékkel az alapszakom, ezért most még előtte el kell végeznem pár tárgyat, hogy jelentkezhessek erre a mesterre.

Csakhogy mi szerint vegyem fel a tárgyakat?

Pl. ezt írja a felvi a mesternél:

"..amennyiben a hallgató rendelkezik x kredittel az alábbi területekről:"

És mondjuk legyen(például) "filozófiai ismeretek;".

Honnét tudom, hogy milyen tárgyak esnek a "filozófiai ismeretek" megnevezés alá? Minden, aminek a nevében szerepel, hogy filozófia?

Előre köszi a válaszokat!

2019. okt. 11. 22:03
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
megnézed a szak tárgyait amit egyből elfogadnak, ott egyből látod mik lehetnek azok
2019. okt. 14. 22:40
 2/5 A kérdező kommentje:

???

Csak témaköröket jelölnek meg, nem tárgyakat = így nem látom, hogy mit fogadnak el: ez az én problémám, ha nem esett volna még le.

2019. okt. 16. 22:04
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Első szerintem nem látott még ilyet... Párom viszont most felvételizett MSc-re és vele is ez volt a helyzet, elmondom, hogy ment a dolog:

Ugye fel vannak sorolva a témakörök, tárgyak nem lesznek sehol felírva. Te amikor jelentkezel a felvin a mesterre, nem sokkal jelentkezés után kapni fogsz egy e-mailt azzal, hogy az alapszakod nem beszámítható, ki kell töltened egy ún. kreditelismerési kérelmet. Ebben NEKED kell felsorolnod az alapszakod alatt elvégzett tárgyakat, amelyeket szeretnél elfogadtatni. Pl. legyen filozófiai ismeretek, neked volt egy "a filozófia története" vagy "bevezetés a filozófiába" akármi tárgyad, akkor ezeket beírod. Itt az a taktika, hogy minél több olyan tárgyat írj be, ami akár lazán is kapcsolódik az adott témakörhöz, mert miután te leadod ezt a kérvényt, az adott mesterszakot indító tanszék tanszékvezetője fogja kiértékelni azt. Ő vagy elfogadja a javaslataidat, vagy csak egy részét, illetve kiír ún. kritériumtárgyakat abból a témakörből, amelyből a legkevesebb ismereted van, vagy amelyik tárgyak szerinte elengedhetetlenek. Tv. válogatja, de általában jófejek, és ha lazán kötődnek a témakörhöz, elfogadják a tárgyakat.

Én azt tudnám tanácsolni, hogy nézd meg, mely alapszakokról lehet az adott mestert elérni, és onnan vegyél fel plusz tárgyakat, amik éppen nem ütköznek, és szerinted tudod őket teljesíteni. Mert azokat nagy valószínűséggel el is fogadják majd.

2019. nov. 11. 19:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, értem már első mit akart mondani - ugyan azt, mint én az utolsó bekezdésemben. Hogy vegyél fel az adott alapszakokról tárgyakat.
2019. nov. 11. 19:31
 5/5 A kérdező kommentje:

Istenem!

Második válaszoló! KÖSZÖNÖM!!

Zöld pacsi 1000x!

Ez nem irónia, tényleg köszönöm!

Megmondom, hogy miért:

Végigjártam két tanszéket, ahol ezt nem tudták nekem megmondani!

Nem, nem arról van szó, hogy értetlen lennék:

"Erre sajnos nem tudunk válaszolni, írj a szakfelelősünknek."

Ezt kaptam mindkét tanszék felvételi irodáján és TO-ján..

Mindenkinek írtam már, két hete várok a válaszra..

Egyébként én is erre gondoltam, de nem voltam biztos benne, zsákba macskára pedig nem fogok felvenni tantárgyat, hogy aztán meg megmondják nekem, hogy "bocsi ezt nem."

Kisegítettél a problémámból, ami itt a gyk-n ritka jelentség.

Szóval köszönöm! ❤️

2019. nov. 11. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!