Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha egyetemen par szeminariumro...

Ha egyetemen par szeminariumrol tobb mint haromszor hianyzom, azert kirugnak? Vagy “csak” megbukok?

Figyelt kérdés
(Pannon Egyetem)

2019. szept. 25. 18:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem kapod meg arra a tárgyra az aláírást. A Tanulmányi és Vizsgaszabályzatban (a saját egyetemedét nézd) van benne, mikor rúgnak ki. Ismertem vkit, aki legnagyobb megdöbbenésére egyszer csak kapott egy levelet, hogy egyetemünkről elbocsátjuk, nem tudta, mért. Kiderült, hogy a szabályzat szerint aki az összes tanulmányi ideje alatt 4 elégtelent beszed, azt ki kell rúgni. Ő mindegyik elégtelent utóvizsgával javította, éa valami öt év alatt jött össze neki a négy egyes, de a javítás nem számított, meg az sem, hogy mennyi idő alatt jöttek össze.
2019. szept. 25. 18:33
 2/5 A kérdező kommentje:
Koszonom! Megneztem a szabalyzatot de vagy bena vagyok vagy nem talalok benne ilyen hogy mikor/miert rughatnak ki.
2019. szept. 25. 18:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Alaposan olvasd.
2019. szept. 25. 19:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Ezt nem találtad, a Pannon Egyetemé...

(8)

[

Nftv.

59. § (3)]

A hallgatói

jogviszon

y

a

egyoldalú nyilatkozattal is

megszüntethető

a)

a tanulmányokban való előrehaladással kapcsolatos kötelezettség

eit n

em teljesíti,

azaz

ha a harmadik aktív félév végéig a mintatanterv szerinti első félév köt

elező tárgyait nem

teljesítette

(

HKR

44

.

§ (

19

))

,

ha meghatározott tanulmányi időszakok alatt a hallgató által megszerzendő minimális

kreditértékeket

nem telje

s

ített

e

(

HKR

44

.

§ (

2

0

)

-

(

2

1

)

)

,

ha kimerítette egy adott tantárgy

vizsgalehetőségeit (

HKR

57

.

§ (5

-

6

))

,

b)

ha egymást követően harmadik alkalommal nem jelentkezik be a következő

tanulmányi félévre,

29

c)

ha a hallgatói jogviszony szünetelését követően nem kezdi meg

t

anulm

ányait,

feltéve,

hogy a hallgató figyelmét előzetesen írásban felhívták arra, hogy kötelezettségének a

megadott határidőig tegyen eleget és tájékoztatták a mulasztás jogkövetkezményeiről

.

A karok tanterveikben

-

a HÖK egyetértésével

-

további feltétel

eket

állapíthatnak meg.

(8a)

(1)

[Nftv. 59. § (4)]

A felsőoktatási intézmény egyoldalú nyilatkozattal megszünteti

annak a hallgatónak a hallgatói jogviszonyát, akinek az azonos tanegységből tett

sikertelen javító, és ismétlő javító vizsgáinak összesített

száma

eléri az ötöt

2019. szept. 25. 19:49
 5/5 A kérdező kommentje:
Aa nagyon koszonom
2019. szept. 25. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!