Az állam _egy_ OKJ-t támogat vagy az _elsőt_?
megtaláltam, nézd:
"A képzéssel kapcsolatos legfontosabb szabály, hogy a felnőttek számára az első OKJ-s képesítés megszerzésére ingyenes. Ugyancsak díjmentes a képzés az 50 év felettieknek, ha a második OKJ-s szakképesítésüket szerzik meg. Az intézménynek azonban ezekben az esetben gondoskodnia kell a képzésben résztvevők munkalehetőségéről. Mégpedig úgy, hogy a munkáltató vállalja, hogy a képzésben résztvevőt, a tanfolyamot követő 3 hónapon belül, legalább 6 hónapig foglalkoztatja"
Köszi a gyors válaszokat!:)
Igazából elmúltam már 23 éves, szóval most estire mennék.
Az a baj, hogy ezt még talán az iskolák sem tudják pontosan, mert az egyik helyen azt mondták, hogy mindegy, hogy fizettem-e az elsőért, mert az számít, hogy már van egy, a másik helyen meg azt, hogy mivel az állam még nem támogatott nekem egyet sem, ezért ingyenes lesz (vagyis nem tandíjat, csak térítési díjat kell fizetnem, és ez azért nem mindegy).
Ja, és azt az emelt szintű OKJ-t (akkor 3 féléves volt, tehát nem 4, mint most) iskolarendszerben szereztem nappalin. Azért kellett fizetnem érte, mert már akkor is több voltam, mint 23 éves. :(
nézd, a képzőhelyeknek nem érdekük ezzel bajlódni, én pl az elsőért is kifizettem a díjat és körberöhöghtek amikor kérdeztem, hogy lehet-e ingyenes, szal választhattam, vagy nem végzem el vagy fizetek
nemtom, hogyan intézheted ezt, de amíg nincs szakképesítésed és nem vagy 23 éves, addig ingyenesnek kéne lennie
Igen, tudom, hogy 23 felett fizetni kell. Egy kicsit talán félreérthetően tettem fel a kérdést. Bocs.
Nálam igazából az lenne a kérdés, hogy most 1. vagy 2. szakmának számít az a felsőfokú okj, amire menni szeretnék, mert ahogy már korábban is írtam, kb. 2x annyiba kerül a képzés, ha ez a második lesz...
Remélem kicsit érthetőbb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!