Ahhot, hogy phiszologus vagy phszihiáter lehessek, milyen érettségi kell?
Számítógép-szerelő és karbantartó szakra járok és ha megcsinálom az érettségit , az e fajta érettségi elegendő lenne , hogy elkezdjem vagy emelt szintű kell ?
A Számítógép-szerelő és karbantartó szakma miatt , egyáltalán elkezdthetem ?
A válaszokat előre is köszönöm ! :)
Szerintem például a biológia jó lehet oda. Hogyha pl abból emeltezel, vagy nemtom, de szerintem a biológiára valszeg szükséged lesz. Nem értek hozzá,hogy miből mi kell,
felvi.hu nevezetű oldalon szoktak lenni ilyen információk. Lehet, hogy közép is jó biológiából, de lehet, hogy emelt kell, de azért nézd meg a bemeneti követelményeket. Vagy hogy kell ezt mondani. :) A felvi. hu-n tehát ki szoktak lenni írva az információk, azt figyeld mindenképpen, a 2020-as felvételi más lesz, nem tudom, vannak-e már azzal kapcsolatosan konkrétumok. Még az eduline is sok információt ki szokott írni, esetleg a kozepsuli.hu
PsziChiáter: orvosi egyetem, aztán szakorvosi képzés. Orvosira jelenleg 2 emelt kell (biológiából kötelező, emellé vagy kémia vagy fizika).
PsziChológus: pszichológia BA, utána pszichológia MA/egészségpszichológia MA, ezután pedig valamilyen szakképzés/szakvizsga. Pszichológia BA-ra jelenleg egy emelt kötelező, ez lehet magyarból, matekból, töriből, idegen nyelvből, bioszból, pedagógiai ismeretekből vagy oktatási alapismeretekből. MA-ra csak az alapszak (BA) elvégzése után lehet jelentkezni, szakképzésre mesterképzés (MA) után.
A 2020-as felvételitől kezdve viszont minden egyetemi alapszakra kötelező minimum egy emelt szintű érettségi és minimum egy komplex középfokú nyelvvizsga, szóval változhatnak a követelmények (orvosi valószínűleg nem fog, a pszicho még változhat).
Mondjuk első körben tanuld meg leírni:
PSZICHOLÓGUS
PSZICHIÁTER
2# igen tudom , de én arra vagyok kiváncsi ,ahhoz, hogy , elkezdjem tanulni az egyetemen , milyen érettségi kell és a szakmám miatt egyáltalán van-e esélyem .
3# Úgy vélem magamról , hogy jó a beszélő készségem . Szeretem az embereket meghallgatni és ha tudok akkor segíteni nekik . Hónapok óta nagyon elkezdett érdekelni ez a terület . Csak mivel nem tudtam , hogy egyáltalán elkezdthetem-e , ezért inkább feltettem a kérdést .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!