Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ahhot, hogy phiszologus vagy...

Ahhot, hogy phiszologus vagy phszihiáter lehessek, milyen érettségi kell?

Figyelt kérdés

Számítógép-szerelő és karbantartó szakra járok és ha megcsinálom az érettségit , az e fajta érettségi elegendő lenne , hogy elkezdjem vagy emelt szintű kell ?

A Számítógép-szerelő és karbantartó szakma miatt , egyáltalán elkezdthetem ?

A válaszokat előre is köszönöm ! :)

2019. szept. 15. 18:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
91%
:)
2019. szept. 15. 18:45
 2/18 anonim ***** válasza:
87%
Diplomának hívják amire neked szükséged lesz, nem érettségi
2019. szept. 15. 18:46
 3/18 anonim ***** válasza:
24%
És miért is szeretnél az lenni? Mi is a motivációd?
2019. szept. 15. 18:48
 4/18 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem például a biológia jó lehet oda. Hogyha pl abból emeltezel, vagy nemtom, de szerintem a biológiára valszeg szükséged lesz. Nem értek hozzá,hogy miből mi kell,

felvi.hu nevezetű oldalon szoktak lenni ilyen információk. Lehet, hogy közép is jó biológiából, de lehet, hogy emelt kell, de azért nézd meg a bemeneti követelményeket. Vagy hogy kell ezt mondani. :) A felvi. hu-n tehát ki szoktak lenni írva az információk, azt figyeld mindenképpen, a 2020-as felvételi más lesz, nem tudom, vannak-e már azzal kapcsolatosan konkrétumok. Még az eduline is sok információt ki szokott írni, esetleg a kozepsuli.hu

2019. szept. 15. 18:57
 5/18 anonim ***** válasza:
0%
*Ja meg az egyéb hírportálok mint pl index, 24, hvg, 444 meg ilyesmik.
2019. szept. 15. 18:58
 6/18 anonim válasza:
88%
Egyetértek az egyes válaszolóval :)
2019. szept. 15. 19:00
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

PsziChiáter: orvosi egyetem, aztán szakorvosi képzés. Orvosira jelenleg 2 emelt kell (biológiából kötelező, emellé vagy kémia vagy fizika).

PsziChológus: pszichológia BA, utána pszichológia MA/egészségpszichológia MA, ezután pedig valamilyen szakképzés/szakvizsga. Pszichológia BA-ra jelenleg egy emelt kötelező, ez lehet magyarból, matekból, töriből, idegen nyelvből, bioszból, pedagógiai ismeretekből vagy oktatási alapismeretekből. MA-ra csak az alapszak (BA) elvégzése után lehet jelentkezni, szakképzésre mesterképzés (MA) után.

A 2020-as felvételitől kezdve viszont minden egyetemi alapszakra kötelező minimum egy emelt szintű érettségi és minimum egy komplex középfokú nyelvvizsga, szóval változhatnak a követelmények (orvosi valószínűleg nem fog, a pszicho még változhat).

2019. szept. 15. 19:04
 8/18 anonim ***** válasza:
89%

Mondjuk első körben tanuld meg leírni:

PSZICHOLÓGUS

PSZICHIÁTER

2019. szept. 15. 19:05
 9/18 A kérdező kommentje:

2# igen tudom , de én arra vagyok kiváncsi ,ahhoz, hogy , elkezdjem tanulni az egyetemen , milyen érettségi kell és a szakmám miatt egyáltalán van-e esélyem .

3# Úgy vélem magamról , hogy jó a beszélő készségem . Szeretem az embereket meghallgatni és ha tudok akkor segíteni nekik . Hónapok óta nagyon elkezdett érdekelni ez a terület . Csak mivel nem tudtam , hogy egyáltalán elkezdthetem-e , ezért inkább feltettem a kérdést .

2019. szept. 15. 19:09
 10/18 A kérdező kommentje:
8# Igen nagy szégyen , hogy ezt válaszoltad . Más nem jutott eszedbe azon kívül , hogy ezt írd ? Nem értem , mit kell ennyire felfújni , csak azért , mert rosszul írtam le .
2019. szept. 15. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!