Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tudnátok valami ötletet adni?

Tudnátok valami ötletet adni?

Figyelt kérdés
Ez éven érettségiztem le és nem tanultam tovább hanem inkább halasztottam,mert nem tudtam eldönteni,hogy mit is szeretnék tanulni.Ezért is kérném a segítségeteket,hátha van valami jó ötletetek. A 12 év alatt az idegennyelvekből voltam mindig is jó pl Német meg angol.A többiből is jól teljesitettem. Az utolsó éven szerettem meg az irodalmat. A történelem is érdekelt,csak a tanárunk kicsit megutáltatta velünk azzal hogy nagyon szigorú volt. Tanár nem szeretnék lenni,igy ki is fullad,hogy mi is lenne igazán jó nekem.

2019. szept. 15. 17:00
 1/1 anonymousreview60 ***** válasza:

Gratulálok! A gap year tartását javasolnám minden ilyen cipőben járó diáknak. Nem pazarolsz el 1-2-3 évet egy szakon, ami nem tetszik, hanem tisztába jössz azzal, mit akarsz. Javaslom, hogy:

1. Dolgozz (akár 2-3 állásban is egymás után) és tegyél félre pénzt!

2. Menj el pályaválasztási tanácsadásra, vagy akár csak pszichológushoz (életvezetési tanácsadásra), aki segít gondolkozni.

3. Utazz el 2-3 helyre! Világlátás, kis tapasztalat, ötletmerítés.

A tolmács jó lehet, de az sem egészen. A nem-műfordítói fordítói pályát nem javaslom, mert a gépi fordítás 20 éven belül bedarálja. A nyelvtudásra ma már nem lehet nemtanári pályát alapozni, mert ez csak részképesség.

Nyelveket beszélő, tanítható emberként lehetsz Shared Service Centeres (de az taposómalom).

Először olyanokon gondolkozz el, hogy 100%-ban irodában akarsz lenni vagy fele-fele módon kint a terepen/gyártósoron. Emberekkel akarsz/nem akarsz/irtózol foglalkozni?

Lehetsz villanszerelő is. Ma sokat fizetnek nekik, és ez még egy jó darabig így is marad.

2019. szept. 20. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!