Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tanácstalán vagyok. Orvosira...

Tanácstalán vagyok. Orvosira biosz mellé kémia vagy fizika érne meg jobban?

Figyelt kérdés

Mindkettő nagyon jól megy (mindenből5s voltam) a fizikàt jobban szeretem de sajnos az a helyzet állt elő hogy abból csak heti 1fakt óra miközben kémiából kettő.

Melyiket válasszam?

2019. szept. 8. 20:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
89%
Végül is semmi fizikát nem használ, csak az összes képalkotó eljárás az ultrahangtól a pet ct-ig a fizikara épül.
2019. szept. 9. 08:48
 12/20 anonim ***** válasza:
84%

7:

Ha ez a kérdés felmerül neked, akkor szerintem hagyjuk...

2019. szept. 9. 09:17
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
#11: És szerinted az orvos építi meg azokat a gépeket? Vagy neki kell kiszámolnia, hogy a röntgensugarak hogyan verődnek vissza a működés közben? Ennyi erővel hálózati ismeretek is szükségesek az orvosláshoz, hiszen a kórházban hálózatba vannak kötve a gépek.
2019. szept. 9. 14:18
 14/20 anonim ***** válasza:
86%
Mondjuk egy radiológusnak igencsak tudnia kell, hogy mi hogyan és merre veri azokat a sugarakat, vagy kb bármelyik orvosnak, hogy EKG-n a különböző elvezetésekben hogyan és miért jelennek meg kitérések. De még visszább menve, a legegyszerűbb sejtfolyamatok megértéséhez is kellenek az ionáramok. De egy még egyszerűbb példa: szemészet. Ha te tényleg ennyire vakon vagy az orvoslásban, minek beszélsz hülyeségeket?
2019. szept. 9. 17:21
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
Amit felsoroltál az középiskolai szintű fizika, ehhez veszik hozzá az eszközök használatát és a működésének alapjait az orvosi képzés során. Egyikhez sem kell egyetemi szintű fizikai tudás egy orvosnak, szemben a kémiával. Akkor miért erőlködjön a fizikán a kérdező, ha utána úgyis a kémiát fogja tanulni az egész egyetem alatt? Nem lenne jobb eleve a kémiát megnyomni, hogy utána könnyebben értse az egyetemi tananyagot?
2019. szept. 9. 17:56
 16/20 anonim ***** válasza:
84%
Milyen olyan kémia van egész egyetem alatt, ami nincs egy középiskolás érettségiben? Max első félévben tanulsz orvosi kémiát, ami egy minimálisan nagyobb anyag, mint az emelt érettségi. Utána kémiát az egyetemen nem tanulsz egy betűt sem. Bikémből meg farmakból vannak még kémiához kötődő dolgok, de azok mind folyamatok, nem kell hozzájuk plusz, éveken át tanult egyetemi kémiai tudás.
2019. szept. 9. 18:24
 17/20 A kérdező kommentje:
És melyik emelt érettségi a nehezebb?
2019. szept. 10. 16:53
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt elérhető az összes százalék, hogy melyik tantárgyból milyen eredmények születnek.

Elég specifikus a fizika meg a kémia is, többnyire csak az csinálja meg ezeket az érettségiket -főleg emelt szinten, aki akar is kezdeni vele valamit, nem úgy mint a matek vagy töri stb.

Amelyiknek magasabb az átlaga, az a könnyebb.

2019. szept. 11. 10:32
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem fizikából kevesebb az elmélet (lásd követelmény 19 oldal, kémiánál 58). Azonban a számolás tuti mindkettőben nehéz. Szerintem fizikához nagy matektudás kell, kémiához meg rengeteg gyakorlás. A fizika érettségivel nem vagyok tisztában, de kémiából a számolások húzósak nagyon, de ezen túlmenően csomó szir-sz.rt be kell vágni (gondolok itt képletekre, reakcióegyenletekre). Szerintem a fizika kevésbé magolós, persze a kémiát is érteni is kell, de akkor is sokkal több anyagrész van véleményem szerint.

A számolások meg tényleg külön kategória (de nyílván az emelt fizikánál is, azt tényleg nem ismerem).

Szóval egyik sem könnyebb szerintem, csak máshogy nehezek. Nekem a fizika biztos nem menne a matektudásom miatt. Kémiához sem árt a matek, de az egyenletekkel még rendeben vagyok :D

Tényleg csináld azt, ami jobban megy és nagyobb kedved van hozzá.

A faktok száma pedig lehet, hogy az említett követelmény különbségre vezethető vissza. Gyakorolni otthon is lehet, fakton általaban az elméletet adják le + háziellenőrzés (meg persze ha van kérdés). Kémiában 2x annyi elmélet van, de gyakorolni is ugyanannyit kell.

2019. szept. 11. 10:45
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen baromságot, hogy az orvosláshoz nem kell fizika:D Kemény:) Végül is csak kb. az egész élettan a fizikára épül, nem beszélve a radiológiáról, szemészetről, de az onkológián sem árt tudni némi fizikát.

Kémiából van egy év orvosi kémia, ami kb. az emelt érettségi a bonyolultabb számítások nélkül, egy év biokémia, aminek meg semmi köze a középsulis kémiához.

Nyilván fizikából sincs szüksége az embernek az egész emeltes anyagra, ugyan úgy, ahogy egyébként a biológiából se.

Én fizikával mentem, egészen egyszerű ok miatt: jobban ment. A kémiát utáltam, a tanáraim is gyengék voltak, a faktos tanártól se remélhettem sokat, ellenben a fizika faktos tanár kifejezetten jó volt. Semmi hátrányom nem származott belőle, egyetemen kicsit rá kellett feküdnöm a kémiára, de ennyi. Az első a bekerülés. Utána meg egyiket sem fogod hatalmas mélységeiben használni, csak egy-egy részét.

2019. szept. 12. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!