Tanácstalán vagyok. Orvosira biosz mellé kémia vagy fizika érne meg jobban?
Mindkettő nagyon jól megy (mindenből5s voltam) a fizikàt jobban szeretem de sajnos az a helyzet állt elő hogy abból csak heti 1fakt óra miközben kémiából kettő.
Melyiket válasszam?
7:
Ha ez a kérdés felmerül neked, akkor szerintem hagyjuk...
Itt elérhető az összes százalék, hogy melyik tantárgyból milyen eredmények születnek.
Elég specifikus a fizika meg a kémia is, többnyire csak az csinálja meg ezeket az érettségiket -főleg emelt szinten, aki akar is kezdeni vele valamit, nem úgy mint a matek vagy töri stb.
Amelyiknek magasabb az átlaga, az a könnyebb.
Szerintem fizikából kevesebb az elmélet (lásd követelmény 19 oldal, kémiánál 58). Azonban a számolás tuti mindkettőben nehéz. Szerintem fizikához nagy matektudás kell, kémiához meg rengeteg gyakorlás. A fizika érettségivel nem vagyok tisztában, de kémiából a számolások húzósak nagyon, de ezen túlmenően csomó szir-sz.rt be kell vágni (gondolok itt képletekre, reakcióegyenletekre). Szerintem a fizika kevésbé magolós, persze a kémiát is érteni is kell, de akkor is sokkal több anyagrész van véleményem szerint.
A számolások meg tényleg külön kategória (de nyílván az emelt fizikánál is, azt tényleg nem ismerem).
Szóval egyik sem könnyebb szerintem, csak máshogy nehezek. Nekem a fizika biztos nem menne a matektudásom miatt. Kémiához sem árt a matek, de az egyenletekkel még rendeben vagyok :D
Tényleg csináld azt, ami jobban megy és nagyobb kedved van hozzá.
A faktok száma pedig lehet, hogy az említett követelmény különbségre vezethető vissza. Gyakorolni otthon is lehet, fakton általaban az elméletet adják le + háziellenőrzés (meg persze ha van kérdés). Kémiában 2x annyi elmélet van, de gyakorolni is ugyanannyit kell.
Ilyen baromságot, hogy az orvosláshoz nem kell fizika:D Kemény:) Végül is csak kb. az egész élettan a fizikára épül, nem beszélve a radiológiáról, szemészetről, de az onkológián sem árt tudni némi fizikát.
Kémiából van egy év orvosi kémia, ami kb. az emelt érettségi a bonyolultabb számítások nélkül, egy év biokémia, aminek meg semmi köze a középsulis kémiához.
Nyilván fizikából sincs szüksége az embernek az egész emeltes anyagra, ugyan úgy, ahogy egyébként a biológiából se.
Én fizikával mentem, egészen egyszerű ok miatt: jobban ment. A kémiát utáltam, a tanáraim is gyengék voltak, a faktos tanártól se remélhettem sokat, ellenben a fizika faktos tanár kifejezetten jó volt. Semmi hátrányom nem származott belőle, egyetemen kicsit rá kellett feküdnöm a kémiára, de ennyi. Az első a bekerülés. Utána meg egyiket sem fogod hatalmas mélységeiben használni, csak egy-egy részét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!