2020-ban orvosira jelentkezők, hány nyelvvizsgátok lesz?
Hol van az leírva, hogy ha ugyanabból a nyelvből van két nyelvvizsga, nem járhat érte plusz pont?
Valahol tuti le van írva, most nem tudom hol olvastam, talán Eduline-on, talán az OH-n (Google a barátod), de ehhez józan paraszti ész is elég, hogy realizáld magadban.
Most is úgy van, hogy ha ugyanabból a nyelvből van egy középfokúd és felsőfokúd, nem kapsz érte 28 pontot is meg 40 pontot is.
Ha pedig valakinek alapból felsőfokúja van, 2020-tól, az egyenértékűnek számít a kötelező nyelvvizsgával. Még a 40-28 pontból fakadó különbséget sem adják meg, szóval az is csak egy sima kötelező nyelvvizsgának tudható be, hiába teljesíti túl a diák a követelményt, ami elvileg csak egy B2 nyelvvizsga. A hangsúly a nyelvvizsgán van.
Szóval ha nyelvvizsgából pluszpontot akarsz, 2 nyelvből kell, hogy legyen nyelvvizsgád.
biosz és kémia emeltet megírom (remélem jól)
Van egy német középfokúm még tízedikből és most tervezek egy angol közepet csinálni.
Igazatok van, itt találtam róla leírást, hátha bárkinek hasznosz lesz.
Ez jó hír :) Mindenesetre elég logikátlan szabályokat hoz az Oktatási Hivatal, nincs bennük semmi következetesség.
Én épp arra utaltam, amit végül magad linkeltél, csak nem volt időm rákeresni konkrétan. Ezért csak sejtetni próbáltam, hogy lehet ugyanabból a nyelvből különböző vizsgád és jár érte pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!