Legálisan hirdethetem magam a diákjaimnak, mint magántanár?
Ha minden jól megy, akkor még 2 év és kézhez kapom az osztatlan tanáris diplomámat(angol-német).
Kérdésem:
A gimnáziumi osztályomban voltak, akik korrepetálásra jártak a matektanárunkhoz.
Tőle sosem hallottam, hogy magántanárként reklámozta volna magát, csupán az o.társak között terjedt, de jártak is hozzá matek miatt.
Szeretném az angolt és a németet is tanítani magánban, de megmondom őszintén, hogy a saját diákjaimat(amikor majd lesznek) szívesebben oktatnám otthon, mert fel tudom mérni a képességüket, mire/mire nem képesek/ mit kell gyakorolni stb.
Szóval: mondhatom az osztályomnak, hogy vállalok magán órákat pénzért?
(KATA adóznék, persze)
De én, őszintén szólva biztosan nem vállalnék osztályomba járó diákot, ha tanár lennék.
És azért nem, mert csak idő kérdése lenne, hogy mikor támad be 1-2 idióta szülő azért, mert xy azért kapott jobb jegyet, mert hozzád jár különórára és fizet neked, míg az ő gyereke nem.
Na pont emiatt kérdeztem meg, mint amit az előző írt.
Nehogy megvádoljanak akármivel is.
Egyébként tisztán emlékszem, hogy saját diákokat is vállalt a matektanárunk.
Hát nem tudom, én nem hirdetném magam a saját diákjaim körében, mondom ezt úgy, hogy én is nyelvtanárnak készülök. Nekem furcsa lenne egyrészt, másrészt, amit már előttem is írtak, hogyha ez elterjed, megvádolhatnak, hogy x.y.-nal kivételezel, mert hozzád jár, vagy nem adod le rendesen az anyagot, hanem pénzt kérsz a korrepetálásért. Ez pedig, ha a vezetőség fülébe jut komoly bajod lehet.
Máshol is hirdetheted magad, nemcsak a saját osztályodban.
Köszi a válaszokat mindenkinek!
Az elmúlt évek alatt rengeteg tanárral/tanítóval volt alkalmam beszélni a gyakorlatok alatt és köztük is voltak olyanok, akik adtak külön/magán órákat.
Az elmondásaikból gondoltam ki, hogy ha valaha arra adom a fejem, hogy magántanárkodjak, akkor azt csakis olyan diákokkal szeretném folytatni, akiknek megfelelő elemi képességeik vannak.
Sok rossz tapasztalatról is hallani:
Miután a diáknal nem sikerül az érettségi/témazáró/akármilyen dolgozat/nyelvvizsga, abban a pillanatban pár szülő már rohan a magántanárhoz, hogy kérdőre vonja.
Úgy érzem, hogy erre nekem nem lesz szükségem.
Csakis olyan tanítványokat szeretnék, akiknek ismerem a képességeiket/hol tartanak a nyelvben.
De akkor úgy tűnik, hogy erről le kell mondanom, pedig ez lenne az egyszerűbb út.. másfelől megértem, rossz pletykák terjedhetnek a kivételezésről, mert fizetnek.
Off: nem feltétlen akartam kata adózni, csupán arra utaltam, hogy legálisan szeretnék tevékenykedni.
7:
A Kata az egyéni vállalkozás egyik adózási formája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!