Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek nagyon szenvedős...

Szerintetek nagyon szenvedős lesz nekem a emelt töri?

Figyelt kérdés
Mivel jövőre kötelező az emelt érettségi , ha tovább szeretnék tanulni, így muszáj csinálnom. Sokáig a magyaron gondolkoztam , de kb. senki nem ajánlja , így csak a töri maradt, Igazság szerint sose szerettem annyira ezt a tantárgyat , és nem is volt soha az erősségem. Bár 5-ös voltam belöle tavaly is ,de tudom azt , hogy ez nem a tudásom , hanem csak azert mert kb. bemagoltam az egész fuzetet es az alapján könnyű volt megírni a dolgozatokat. Nagyon félek , hogy magolással semmire nem fogok menni jövőre hiába leszek szorgalmas. Az is baj ,hogy a forráselemzés se megy annyira, pedig az érettségi nagy része az. De szerintem ez gyakorlással fejlődhet, mert már sokkal jobban megy , mint régebben. Valakinek van hasonló tapasztalata ?Tényleg annyival könnyebb, mint a magyar ? Már csak 1 hetem van eldönteni, hogy belevágjak vagy menjek magyarra. :((
2019. aug. 20. 16:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Miért nem választasz olyan tárgyat amivel tudsz olyan szakra menni ami meg is éri majd? Töri-magyarral csak valami humánra mehetsz
2019. aug. 20. 16:21
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia egyidősek vagyunk és nekem se ajánlottàk a magyar emeltet. De én jobban szemeztem a biológiàval egész életemben:)

Tudod egyik emelt sem könnyű. De ha szereted az irodalmat nem lehetetlen! Tény hogy nem sokan válasszàk a magyart de vannak. Ha meg nem tanulnod olyan nagy élvezettel a törit akkor ne.

Én azt tanácsolom hogy nézz magyar emeltes érettségi feladatokat oldj meg párat. Utána tudni fogod. Sok sikert!☺️

2019. aug. 20. 16:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is a töri és a magyar között ingadoztam. Ha jó vagy magyarból, szerintem sokkal könnyebb. Csak még az írásbeli előtt olvasd el a tételek alapjául szolgáló kötelezőket. Szóbelin velem kedvesek voltak, segítettek, max ponttal távoztam, pedig nem tanultam agyon magamat. A lényeg, hogy ezt neked kell érezni hogy melyik menne jobban. De magyarnál kevesebbet kell magolni pl. szerintem. Én ink arra mennék.
2019. aug. 20. 16:35
 4/4 anonim válasza:
Menj szerintem a Magister töri képzésre, télen indul majd, 100 meg 50 órás. Nekem se ment a forraselemzes, ott megtanítottak. Idén érettségiztem, és 92% lett az emeltem
2019. aug. 22. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!