Mennyire szenvedős a matek a Műszaki Egyetemen (BME) gépész karon, ha nem emelt érettségiztem matekból? (középszintűm 85%os lett)

Első félév kb minden mérnöki szakon arról szól, h egy szintre hozzák az emberek tudását. Nekem nagyon szimpatikus volt, hogy mindent a nulláról kezdenek el tanítani. Ráadásul bárki felvehet egy olyan tárgyat, aminél átveszik a középszintű anyagát is, szal elvileg ha ennél is rosszabbul állnál, akkor is lenne lehetőséged utolérni a többieket.
Különbséget valszeg fogsz érezni. Lehet, h Neked az első héten is hajtanod kell mint állat, hogy bírd a tempót és lesz olyan akinek az első félév elég laza. Igazából ezzel ne törődj, ha ég benned a vágy, h gépészmérnök legyél, hajtasz, akkor simán eléred célodat, az egyetem megadja erre a lehetőséget :)
Én elsőéves vagyok BME-VIK-en, de van sok haverom kb mindenféle szakról, szóval ha van bármi kérdésed biztos, hogy tudok rá válaszolni :)
Köszönöm a válaszokat és a bíztatást!:)
még annyi kérdésem lenne,h igaz az,h a BMS-s gépészdiploma ér csak vmit a többi (BMF stb.) műszaki egyetemeken/főiskolákon végzettteket nem keresik annyira?
Nem a diploma az érték hanem a tudás ami mögötte van.
BMF (ma Óbudai Egyetem) diplomásokat is ugyanúgy keresik. Mind a BME-s mind az ÓE-s gépész ismerőseim el tudtak helyezkedni a szakmában. Szaktudás legyen ne csak papír.
A matek mindenhol szenvedős ha nem gyakorlod. Tapasztalatból tudom sajnos. Ami hozzá tartozik még, hogy nem minden iskolában egyforma színvonalú az oktatás. Nem mindegy honnan kerülsz be. Ez is befolyásolja. De kellő kitartással menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!