Most minek tanuljak így?

Figyelt kérdés

Sziasztok pályaválasztás előtt állok most megyek 11. osztályba. A helyzetem a következő: Töri faktot vettem fel,viszont a nyár folyamán rájöttem,hogy rosszul tettem. Jogász akarok lenni 9 éves korom óta. De sajnos,egyre többet olvasom,hogy nem éri meg. A családtagjaim miatt vettem fel a törit,mert tudják,hogy imádom a történelmet. Akár mennyire szeretem a történelmet,sajnos nincs jövője. Tanár nem akarok lenni, közigazgatásban sem akarok dolgozni. A családban meg nincs jogász,így nehézkes lenne az elhelyezkedésem.

Talán amiben a jövőmet látom az a gyógyszerészet. Nagyon szimpatikus nekem a hazai gyógyszerész képzés. Nagyon sok videót néztem már ezzel kapcsolatban. Viszont a családtagjaim nem akarják,hogy az legyek. A faktos tanár is azt mondta,hogy felvehetem a bioszt és a kémiát,mert szorgalmas vagyok,de ő máshol képzel el engem.

Mi tévő legyek most? Közeleg a szeptember és még van időm módosítani a faktot.

Előre is köszönöm nektek.

2019. aug. 17. 17:17
 1/6 anonim ***** válasza:
37%
Nem a családtagjaid, és nem a tanáraid jövőjéről van szó hanem a tiédről. És gyógyszerészként sokkal biztosabb megélhetésed lenne mint jogászként.
2019. aug. 17. 17:31
 2/6 anonim válasza:
17%
Add le amig lehet
2019. aug. 17. 17:37
 3/6 anonim ***** válasza:

Én is jogász akartam lenni általános 5. osztály óta. Majd jött a fakt választás. Sokat gondolkodtam az előtte lévő pár hétben. A leadási határidő előtti este fogtam magam és beírtam a bioszt és kémiát, mert én inkább orvos szeretnék lenni. Korábban is gyakran eszembe jutott, de elhessegettem, hogy marad az "A" terv. De aztán...mondjuk úgy éreztem a hívást. Jól döntöttem, szeretem és élvezem az egyetemet (szorgalmi időszakban :P).

Te dönts el, hogy mi akarsz, ne a családod és ne a tanár.

2019. aug. 17. 17:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Jogászként is jól el tudsz helyezkedni ha van benned hivatástudat, képzed magad folyamatosan, nívósabb jogi karra mész és az egyetemből kihozod a maximumot. Azok nem szoktak tudni elhelyezkedni jogászként akik nem is ezt akarják hanem csak divatból vagy elvárásból lettek jogászok meg akik nem valók jogászoknak, mert nem való mindenkinek úgy, ahogy orvosi, mérnöki stb. szakma sem. Ha az álmod, hogy jogász legyél akkor válaszd a jogi pályát mert akkor jó jogász leszel, lesz hivatástudatod ha nem vagy benne biztos, akkor ne.
2019. aug. 17. 20:29
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Érdemben szerintem nem sok tanácsot tudok adni, annyit viszont mindenképp, hogy semmiképp ne hagyd, hogy szüleid, tanáraid befolyásoljanak! Azt csináld, amire igazán vágysz! Mert különben csak szenvedni fogsz.
2019. aug. 18. 18:20
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, de nekem ez a nagy váltás kicsit úgy tűnik, mintha csak a "nagy presztízsű" hivatások érdekelnének. Azért elég fura, hogy eddig a töri érdekelt, aztán hirtelen elkezdett érdekelni a biosz meg a kémia? Általában nem egyről a kettőről válik humános beállítottságú diákból reálos.

Persze láttam már olyat, akinek ment ez is-az is: volt osztálytársam orvosira ment végül, de a 4 évet végigversenyezte töriből :D Viszont ő 11.-től tudatosan orvosira készült és a töri csak hobbi volt neki.

A lényeg, amit mondani akarok, az az a jó tanács, hogy ne azért válassz szakot, mert tetszik a Dr. a neved előtt, hanem mert szívből érdekel (ez esetben az élettudományok témaköre).

2019. aug. 20. 00:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!