A SOTE EK-n induló okj képzések ingyenesek?
Konkrétan mentőápoló, találtam ezt:
nem tudom jelentkezhetek-e 19 vagyok, nincs okjm még.
igen, meg valahol azt találom hogy mentőápoló képzés 1 év, máshol meg 3 év, igazából azt sem értem hogy hogy van.
Miskolcon van még a Ferenczi eü szakközép, az is indít OKJ-t, meg is felelne nekem, de ott is a heti 1 nap szerepel, meg vagy 150 ezer ftos tandíj ... meg a jelentkezési lapon valami munkáltatós cucc van :/
Amihez munkáltatói igazolás kell az felnőttképzés, vagyis iskolarendszeren kivüli. Amire főként dolgozó emberek járnak, ide követelmény az adott munkakörnek megfelelő munkaviszony igazolás.
A nappali, diákoknak való képzéshez ilyet nem kérnek, vagy ha igen akkor az a gyakorlati helyre vonatkozik amit mindenképpen keresni kell majd. Egyébként forditva van, az ápoló 3 év, a gyógyszertári asszisztens csak 1-1,5 de max. 2 attól függően vannak-e és milyen előtanulmányaid.
én a mentőápolóit szeretném csinálni, de akkor ne tévesszen meg hogyha azt írják h X összegű a tandíj? Nekem akkor is ingyenes lenne?
Egyébként a felnőttképzés minden esetbe fizetős, és annak köze nincs az OKJ-hoz? Bocsi, de igazából még csak most kezdtem az OKJ-k után érdeklődni, és absz magas nekem az egész (:
Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy az ETK-s okj-ről megtudtad-e, hogy ingyen van, ha az az első okj, vaqgy nem. Köszi előre is a segítséget:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!