Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A SOTE EK-n induló okj képzése...

A SOTE EK-n induló okj képzések ingyenesek?

Figyelt kérdés

Konkrétan mentőápoló, találtam ezt:

[link]

nem tudom jelentkezhetek-e 19 vagyok, nincs okjm még.

2010. júl. 13. 00:00
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
ja, és ami fontosabb, nem fogynak az államilag támogatott féléveim? Jövőre egyetemre mennék.
2010. júl. 13. 00:09
 2/17 anonim ***** válasza:
Én ide jártam, aztán FOK-ra mentem, nem fogynak.
2010. júl. 24. 18:53
 3/17 A kérdező kommentje:

komolyan?? csak mert azt hallottam, hogy akik főiskolán/egyetemen végzik az OKJ képzést, azoknak fogy a félév.

És kollégiumot lehet igényelni? Hallgatói vagy tanulói jogviszonyt ad?

2010. júl. 24. 18:55
 4/17 A kérdező kommentje:
és fizetni kellett?
2010. júl. 24. 18:59
 5/17 anonim ***** válasza:
Bár egyetemen tanítják, egyik sem felsőfokú okj, eü-s okj-k között nincs is 1db felsőfokú se. Félévek száma akkor megy, ha olyan felsőfokú szakképzést tanulsz, amit az egyetem indít, de még ez esetben se mindig, mert van, hogy egy középiskola pakol oda. Lehet kollégiumot igényelni.
2010. júl. 24. 19:06
 6/17 anonim ***** válasza:
Nem kell fizetni, csak ha már van egy okj-s szakmád.
2010. júl. 24. 19:07
 7/17 A kérdező kommentje:

rendben, köszi, akkor azt hiszem jelentkezni fogok!

Még azt esetleg megtudnád mondani, hogy hogy folyik az oktatás? Mármint rendesen hétfő-péntekig, vagy megvan adva hogy pl heti 2 nap?

2010. júl. 24. 19:11
 8/17 anonim ***** válasza:

Most nézem, hogy írnak árakat, hát én ingyen mentem, de nem tudom, hogy még van e ilyen lehetőség...

Amúgy meg lehet egyéni tanrendet kérni, nem kell naponta bejárni. De nem tudom van e még állami, mert most iskolarendszeren kívülit látok. Az meg ált. fizetős. De amúgy az egyetem + 2 félévvel meghosszabíthatja a tanulmányi féléveidet(azon kívül, hogy +2 jár ha orvosira mész pl.), csak azért mondom, hátha te is ebben a helyzetben vagy és akkor mehetnél eü alapszakra 1évig.

2010. júl. 24. 19:19
 9/17 A kérdező kommentje:

az a baj, h nem merek kockáztatni, egy okj-t is félve kezdenék el, nehogy vesszen a félév, mert orvosin nem tudnánk kifizetni a 2 milliós tandíjat egy évért.

Szerettem volna menni még erre a sotes kémia emelt felkészítőre, ezért jött volna nekem jól hha indítottak volna ott okj-t és ingyenes lett volna :S Vidéki vagyok egyébként, majdnem 300 km-re lakom Pesttől, itt meg nincsenek lehetőségeim.

Nézegettem hátha indul vhol, de az a baj hogy amit megtaláltam az vagy olyan hogy heti 1 alkalmas, vagy fizetős. De nappali, 23 éves korig ingyen mentő okjt nem találtam:S Nekem tiszta zavaros ez a rendszer, azt tapasztalom h az OKJval ott húzzák csőbe az embert ahol tudják.

Azért írtam az EK TO-ba, hátha mégis szerencsém lesz, és összejön.

Köszi nagyon a segítséget!

2010. júl. 24. 19:31
 10/17 anonim ***** válasza:
Az egyetemi okj-k zavarosak, de utána lehet nézni, ami 100%: hogyha látsz olyat, amit középsuli indít és nem kell fizetni, azért tényleg nem megy a félév, akkor se ha felsőfokú. Szerintem akkor nézz ilyet, de eü-set kétlem, hogy találsz, sajna.:S Max. ápolóit vagy gyógyszertári asszisztenst, ez utóbbi csak 3 éves képzés keretében használható. Nehéz ügy.
2010. júl. 24. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!