Hogyan lehetnék idegenforgalmi menedzser? (Bővebben lent)
Szóval pályaválasztás előtt állok, fogalmam nincs mit szeretnék majd csinálni. Túl sok minden érdekel(t) és így nem lett konkrét célkitűzésem. Hamar tanulok nyelveket (jelenleg angolt és németet német érettségim és B2 nyelvvizsgám van) szeretem a magyart is és a történelmet is megtanulom, de inkább a földrajz..
Nagyon humán beállítottságú vagyok, jó 4esnél rosszabb jegyem nem lett a bizonyítványban de érzem, hogy a reál tárgyak sokkal gyengébben mennek nekem.
A kérdésem az lenne, hogy idegenforgalmi menedzsernek megéri tanulni? És ez hogy/melyik egyetem melyik szakán lehetséges, mert csak régebbi cikkeket láttam a szakról..? És még annyi, hogy nyilván kelleni fog oda statisztika meg ilyesmik, de mennyire épül ez az egész reál tárgyakra?
Én úgy tudom, hogy a turizmus és vendéglátás szakokon lehet tanulni és elhelyezkedni ilyen irányban. Ilyen szerintem már az összes nagyvárosban van, Budapesten, Debrecenben, Szegeden...
Én ugyan jogon tanulok, de néhány éve nyaranta egy szállodában dolgozom diákmunka gyanánt, és ott jöttem rá, hogy én biztos nem dolgoznék a vendéglátásban. Egy idegenforgalmi menedzser szerintem tulajdonképpen a szállodáért felel, ő alá vannak beosztva a különböző egységek, recepció, szobalányok, szakácsok, felszolgálók, satöbbi. Éppen ezért minden felelősség az övé, hogy ne legyen probléma a hotelben. Mégis, ha egy vendég elégedetlen, akkor végső esetben szólni kell a menedzsernek, hogy ő foglalkozzon a vendéggel, hiszen az mindenkinek jól esik, ha egy magas beosztású dolgozó foglalkozik az ügyes-bajos dolgaikkal. Azok, akiket eddig ilyen pozícióban láttam, reggeltől estig kint vannak a szállodában, a szabadnapjaikon is bármikor hívhatják őket, hogy szükség van rájuk, és természetesen (és ez igaz minden vendélátásban, szolgáltatási szektorban dolgozóra) az üdülési főszezonok a családi és nemzeti ünnepek, amikor más otthon van a szeretteivel, ő nekik pedig kint kell lenniük a munkahelyükön. Én emiatt tartok a vendéglátástól, könnyen ki lehet égni benne, ha az ember állandóan feszített tempóban dolgozik.
Köszönöm a választ. És igazad van, ebben egyet is értek, hogy nehéz lehet a családdal összeegyeztetni az ilyeneket :/
Én még azért tartok a turizmustól, mert eddig minden évben tűkön ülve vártam, hogy nyaraljunk vagy kiránduljunk és félek, hogy ez az érzés úgy eltűnik és általánossá válik, hogy nekem attól kezdve a turizmus nem kikapcsolódás, hanem a munka..
Ezzel egyébként én is így vagyok már, tudom, hogy mennyi munka van abban, hogy egy szobalány fél óra alatt patyolat tisztára pucol egy szállodai szobát a fürdővel együtt, úgy, hogy az tényleg csillogjon.
Na, meg az alacsonyabb minőségű munkahelyeket is megjárt kollégák mesélték, hogy sokszor miket tesznek a vendég elé reggelinél/vacsoránál. Mondjuk úgy, hogy nem dobják ki az előző reggeliről megmaradt tojásrántottát...
Ha viszont szeretsz emberekkel foglalkozni, érdekel is a vendéglátás, akkor ajánlom neked, hogy próbáld ki. Ma már sok diákot keresnek nyaranta kisegíteni recepciókra, hotelekbe, és akkor te is belelátnál a dolgokba, nem csak a felszínt néznéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!