Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Sok egyetemi kollégiumba...

Sok egyetemi kollégiumba miért csak (legnagyobb részben) szociális alapon osztogatják a kollégium helyeket?

Figyelt kérdés

Szerintem sokkal ferebb, ha tanulmányi alapon adják ki a helyeket (vagy legalábbis a nagyobb részét). Kezdjük ott, hogy szociális alapnál csomó tényező ér pontot, amik igazából lényegtelenek. Például ha valaki 300 km-re lakik annak ugyan úgy koli kell, mint ami csak 100-ra, mégis sokkal több pontot kapott. Ha a szülők jövedelme túl kicsi albérlethez, akkor szintén tökmindegy, hogy mennyi, nem tudnak albérletet fizetni és kész. Ezenkívül ha tanulmányi alapon osztják, akkor tényleg az kapja aki megérdemli a tanulmányai alapján. Attól, hogy valaki szoc. alapon kolit kapott, még lehet egy rém lusta rossz tanuló.

Én a Pannonra járok, itt a koli helyek 90%-át tanulmányi alapon osztják ki, elsőévesek fixen kapnak kolit, stb..

Szerintem ez sokkal ferebb megközelítés.

2019. aug. 7. 19:29
 1/2 anonim ***** válasza:
35%

Mert szted ha csóró valaki, hogy az anyam kinjaba fizet ki pesten egy 130 ezres albit? Jesszus úristen... És nem csak a summa cum laudeknak jarhat koli, az sem lenne túl fair. 🙂

Es egyébként a legtobb helyen kb ugyanolyan aranyban nezik a szociálist es a tanulmanyit, van egy pontszamitasi rendszer, es ugy osztályoznak. Nincs tul nagy kulonbseg akozott aki 100 kmre vagy 300ra lakik, nem ez a fontos. Plusz ha nalatok csak tanulmanyi számít, akkor miert van ilyen nagy kínod?

2019. aug. 7. 21:26
 2/2 A kérdező kommentje:
Nem kínlódok én semmiért, mindig kaptam kolit eddig is, de itt tonna számra vannak kérdések azzal a problémával, hogy hogyan lesz, nem lett kolija.
2019. aug. 7. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!