PTE-ETK orvosdiagnosztikai analitikus FOKSZ - nem fognak felvenni?
Felvin azt írták a fokszos képzéshez, hogy felvétel feltétele: munkatapasztalat és az előzetesen megszerzett tudás beszámítása.
Szóval ha nekem nincs előzetes tapasztalatom (csak szimplán nem volt elég pontom alapképzésre) akkor nem is fognak felvenni ide?
Egyáltalán nem volt elég pontod, vagy előzetesen, az elmúlt évekhez mérten?
281 pont volt a felvételi határ, én mindenképp megprobalnam a pótfelvételivel, mert nincs tele a kapacitása a levelezőnek pl, szóval simán lehet, hogy minimálisan kevesebb ponttal felvesznek :)
Elsőnek: A felsőoktatási szakképzés célja orvosdiagnosztikai asszisztens szakemberek képzése, akik az egészségügyi szakellátást végző csoport tagjaiként, hivatásszerűen gyakorolják munkájukat, és képesek az etikai, jogi, egészség- és biztonságvédelmi feladatok ellátására. Képesek - a minőségellenőrzési szabályokat betartva - mintavételi, minta előkészítési, analitikai, dokumentálási valamint archiválási feladatok ellátására. Képességeiket azon országban, intézményben alkalmazhatják a gyakorlatban is, ahol az alkalmazandó jogszabályok, irányelvek, protokollok ezt lehetővé teszik.
(bocsi, hogy csak bemásoltam)
Második: 280 pontom van. foksz levelezőre 261 volt a ponthatár tavaly pótfelvételinél ha jól emlékszem. De csak azt nem értem, hogy most kellett volna nekem ebben a szakmában dolgoznom korábban, hogy ide felvegyenek?
Én mindenképp megprobalnam a pótfelvételivel.
Ha jelentkeztél volna tavasszal, szerintem simán felvesznek, mert a legalacsonyabb pontúnál húzzák meg a határt. Az pl a levelezőn én voltam, 282vel😂, és a kapacitásba még ígyis fér 20 fő, mert nem jelentkeztek annyian.
A felsőoktatási szakképzésre azért kell munkatapasztalat, mert általában a munkahely iskoláz be rá, hogy továbbképezd magad.
Ez kórházi/klinikai labor szokott lenni, ahol laborasszisztensként/segédasszisztensként dolgozol egy ideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!