Ilyen érdeklődéssel milyen szakot lenne érdemes választanom az egyetemen?
Nagyon szeretem a biológiát, és főleg az ember biológiája érdekel.
Az orvosi a legegyértelműbb, de félek, hogy nehéz lenne, hogy nem érzek hivatást konkrétan a gyógyításhoz, másrészt nagyon szeretnék majd családot alapítani minél hamarabb, és azt mondják, hogy az orvosi nem igazán családbarát.
Eszembe jutott a biológia szak is, de azzal csak kutató lehetnék, nem? És ez eléggé behatárolja a jövőmet, bár el tudom magam képzelni kutatóként.
Szívesen dolgoznék az egészségügyben, de tudom, hogy hamar kiégnék pl ápolóként, és nem biztos, hogy mindig lenne türelmem face-to-face emberekkel foglalkozni.
A gyógyszerészeti viszont kb színtiszta kémia, nem?
Nézegettem még a biomérnökit, bionikát, de ezekről is azt mondják, hogy kevés a biosz, inkább mérnöki szakok (ami nem feltétlenül baj, szeretm a matekot, fizikát is, bár ezekből csak négyes vagyok).
Bárki járt hasonló cipőben? Tudna valamelyik szakról mesélni? Vagy bármi tipp, jótanács?
Köszönöm!
18L
A gyógyszerésszel biztos el fogsz tudni helyezkedni, ráadásul nem is rossz pénzért.
Gyógyszerész+ápolói végzettség jó kombó lehet.
gyógyszerész szakon tudtommal van ilyen képzési irány is, hogy klinikai gyógyszerész, amikor az orvosokkal együtt dolgozol kórházban, ugyanúgy rezindens képzés egyetem után és mégsem ápoló vagy (ha az megvisel)
De nézz körbe, hogy még milyen ágai vannak és mivel foglalkozhatsz, mert ebben is van elég sok lehetőség.
Ha értesz angolul:
Kedves kérdező én orvos vagyok, ugyan férfi, de az a helyzet, hogy bőven lehet családod mellette, csak megfelelő szakirányt kell választani. Tehát mem sebészt, anesztet, bepgyógyászatot, hanem mondjuk háziorvoslást, rheumát stb.
Ez a hivatás duma amit sokan szeretnek nyomni, meg röhejes és ez a gusztustalan mentalitás a magyar orvosok kizsákmányolásának alapja. Ez éppen olyan munkahely, mint bármi más. Emberek vagyunk nem rabszolgák.
Ami az orvosiban rossz az zéró társadalmi megbecsültség, mellete persze jönnek a hivatás bullshittel, az anyagi megbecsülés is egy vicc, és az egyetem sem abból mint máshol, hogy vizsgaidőszakban tanulsz egy kicsit, amúgy meg dolce vita.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!