Késő 22 (már közel 23) éves lányként elkezdeni a mérnökinfó Bsc-t?
Már van egy diplomám más területről, jelenleg egy tanfolyamot csinálok (programozás) de úgy érzem ár-érték arányban inkább az egyetemet kéne válasszam, nagyon szívesen szereznék több háttérismeretet is a mezei "kódolás" mellé, mert egy ilyen bootcamp-ben csak a kötelező minimumot adják át nekünk. Ez lehet, hogy elég is egy jó melóhoz, de egy egyetemi diploma áráért.
Mit gondoltok erről? Főleg a területen tapasztaltabbak válaszát várom. Köszönöm előre is :)
Ismerősöm most szívta meg egy bootcamp-el, igaz, 4 hónapossal.
Drága a bootcamp is, marha sokat kell tanulni. Akkor már proginfó esti. Erre a következtetésre jutottam.
Konkrétan egy egyetemi diploma árát fizeted meg, emellett a mélyvízbe vagyunk dobva, rengeteget fejlődtem 3-4 hónap alatt az ő iránymutatásukkal, de a tudást én kapartam magamra sok-sok internetbújással és a csapattársaimmal való együttműködés által.
Akárhogy is, a frontális oktatás szinte teljes hiánya hosszútávon kiütközik szerintem. Persze egyetemen túlzásba viszik, ezzel nagyon egyet tudok érteni.
Utolsó: Proginfó esti mennyivel élhetőbb, mint egy nappali képzés? Ha pl. az első évet nem 40 órás munka mellett csinálom.
"A tudást én kapartam magamra sok-sok internetbújással és a csapattársaimmal való együttműködés által"
Elárulom, hogy ne lepődj meg, az egyetem ugyanez, sőt! Ott sem kapod készen a tudást, a programozás terén meg majdnem semmit. Csupa elmélet, semmi gyakorlat.
Hát én jelenleg 40 órában vagyok, de ha felvesznek, ősztől 32-t akarok.
Amúgy nekem nagyon tetszik a mintatanterv.
1,5 millió Ft kb, egy bootcamp is van ennyi.
Tudom, nem az önfejlesztés részével volt problémám, hanem azzal, hogy egy szigorú szerződést kötnek velem amivel keményen megkötik a kezemet, azon a béren és ott foglalkoztatnak, ahol ők akarnak.
Emellett a tandíj amint említettem megegyezik egy 3,5 éves egyetemi képzéssel, ami szívás, de azért szeretném elkezdeni, mert komolyabb alapot kaphatok a jövőre nézve mint egy gyorstalpaló elvégzésével.
Amúgy azon kívül, hogy esetleg tényleg utálod a közgázt azóta és hallani sem akarsz róla, nem tudom, miért nem mész el például a data analyst, a gazdinfó vagy az üzleti intelligencia irányába. A cégek szeretik az összetett munkavállalókat, mert másfélszeresét adni a fizunak egy ember számára még mindig jobb, mint két embert fizetni, plusz adminisztráció és kommunikáció a feladat miatt...
Én a helyedben nem vágnám ki a kukába a dolgot.
"egy szigorú szerződést kötnek velem amivel keményen megkötik a kezemet, azon a béren és ott foglalkoztatnak, ahol ők akarnak"
Ilyen unokatesómnak nem volt. Ő oda ment ahova akart. Te miért írsz ilyet alá??? :OOO
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!