Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felsőoktatási szakképzést...

Felsőoktatási szakképzést (FOSZK) megéri elvégezni, ha nem akarom utána alapszakon folytatni? Milyen lehetőségeim vannak a FOSZK-kal?

Figyelt kérdés

Gazdálkodás és menedzsment FOSZK-ra mentem.Eredetileg úgy terveztem,hogy alapszakra mennék,de mivel csak fizetősre van pontom,elmegyek államira foszkra,aztán utána rövidítve befejezem az alapképzést és így olcsóbban jövök ki.

Viszont közbe rájöttem,hogy a gazdálkodás és menedzsment egyáltalán nem érdekel.Nem akarom alapszakon folytatni,igazából azt is alig várom,hogy ennek a foszknak is vége legyen,az is sokszor megfordult a fejemben,hogy itthagyom.De hát kell a jól fizető állás.

Szóval van e esélyem foszk-kal is elhelyeszkedni és jól keresni?

2019. aug. 2. 00:24
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Ha megnézed a szakok népszerűségi rangsorát, láthatod, hogy a gazdmen áll az élen. Óriási túlképzés van belőle – egyetemi szinten. A FOSZK itt értéktelen. Hagyd ott, ha nem tetszik.
2019. aug. 2. 00:28
 2/5 A kérdező kommentje:

Túlképzés van belőle?Szóval alapképzéssel se lenne könnyű elhelyezkedni?

De vannak meghirdetve gazdasági állások,ahova OKJ is elég,oda talán jó lenne a FOSZK

2019. aug. 2. 00:29
 3/5 anonim ***** válasza:
71%
Azt akartam írni amit az első is. Hemzseg az ország a gazdmen diplomásokkal. Hiába kér a legtöbb munkahely csak középfokú végzettséget, arra a munkára veled együtt jelentkezni fog másik tizenhét diplomás is, és te leszel a lista legvégén akit behívnak interview-ra.
2019. aug. 2. 01:33
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy hányan olvasták a kérdést eddig, de vágom, hogy ki vagy.

Örülök, hogy végre felismerted, hogy a rendőri és a biztonsági őri hivatás nem való mindenkinek.

Nehéz lehet, tudom, de jó úton haladsz!

Na szóval:

Valóban iszonyatosan sokan vannak ma Magyarországon gazdmen diplomával, túlképzés van belőlük, de..

FOSZK-kal hátrányban lehetsz egy álláslehetőségnél, míg ha megszereznéd a diplomát, akkor már annyira nem.

A sok gazdmenes diplomás mellett is el lehet helyezkedni gazdmenes diplomával, sok helyen csak a diploma megléte a fontos, teljesen mindegy, hogy miből van, csak legyen egy.

Egyébként gazdmenre jelentkeztek a legtöbben, belőlük is vettek fel a legtöbbet(kb. 4k embert).

Ebből következik, hogy nagyon változatosak a hallgatók ezen a szakon. Sokan nagyon bénán adják elő magukat, tesze-toszák, nem tudják eladni a munkáltatónak a tudásukat, míg egy komoly/megfontolt személyben láthat esélyt és potenciált a munkáltató.

"Minden diploma annyit ér, amennyit a tulajdonosa ki tud hozni belőle." - random bölcs ember az interneten

Rajtad áll, hogy merre tereled az életed, de ha rám hallgatsz, folytatod alapszakon és tanulással kézhez kapsz egy diplomát, amivel még egy egész jól fizető állást is szerezhetsz, a túlképzés ellenére.

A (rengeteg)kérdésedből az jött le, hogy kóborolsz a nagyvilágban, próbálod megtalálni önmagad, de képtelen vagy rá.

Viszont azzal, hogy jó döntést hozol, megtalálhatod az életed értelmét.

Na meg aztán lesz 40-45 éved dolgozni, közben lehet, hogy valami teljesen más szakot is el fogsz végezni levelezőn, mert megtetszik a hosszú és egyszeri életed során.

2019. aug. 3. 02:23
 5/5 A kérdező kommentje:

Nem akarom alapképzésen folytatni.Semmiképp sem folytatom.Akkor inkább elmegyek másik szakra vagy valami OKJ-ra csak itt ne kelljen maradni.

“Sokan nagyon bénán adják elő magukat, tesze-toszák, nem tudják eladni a munkáltatónak a tudásukat, míg egy komoly/megfontolt személyben láthat esélyt és potenciált a munkáltató.“

Na pont ez az,hogy én nem fogom tudni eladi magam a munkáltatónak.Hogy adjam el magam ha semmi motivációm az egészhez?Egy többkörös állásinterjún nem megyek át.

Hiába végezném el alapképzésen,akkor se vennének fel sehova,mert holt hülye vagyok az egész GM-hez,azt se tudom eszik e vagy isszák.Eddig kb mindent el is felejtettem az 1 év alatt amit itt tanultam.Pár fogalmon kívül semmit se tudnék visszamondani.

Ha meg amúgy is túlképzés van a GM-ből és a foszk semmit sem ér,akkor teljesen feleslegesem szenvedtem itt 2 évet.

2019. aug. 3. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!