Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha pótfelvételin szeretnék...

Ha pótfelvételin szeretnék jelentkezni és a 2. BSc diplomámat megszerezni, akkor tényleg az első diploma osztályzatát nézik?

Figyelt kérdés

Most túrom a Google-t és a kiszemelt karhoz látok is egy táblázatot 2015-ből, ami szerint 5-ös diploma 400 pont, 4-es diploma 375 pont...

Ez elszomorít, mert így nem biztos, hogy bekerülök, az érettségi duplázással plusz nyelvvizsgával 398 pontom volt anno, sok-sok évvel ezelőtt.

Valahol amúgy logikus lenne, hogy a diplomát nézik, nem a sok-sok évvel ezelőtti érettségit...

Úgy látom, itt nincsenek pluszpontok se.

Ti tudtok plusz információkat?

2019. júl. 28. 09:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
75%

9:

Jól tudod, a diploma (max 400 pont, ha 5-ös) az érettségit váltja ki, tehát a nyelvvizsga még ehhez hozzájöhet.

2019. júl. 28. 11:09
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy 2020-tól is tudsz majd jelentkezni. Ha van már egy BSc-d akkor hasonló szakra tudsz jelentkezni mert a megszerzett diploma "felment" ezek alól.( ehhez ugye alapból is kell a nyelvvizsga) Mérnökiről gazdaságira nyilván nem tudsz menni, de mondjuk mérnökiről mérnökire igen. Engem is érintett a dolog és utána néztem ennek, mert elég nagy szívás lett volna ha jövőre még mehetnék érettségizni is matekból/infóból/fizikából emelt szinten...:D
2019. júl. 28. 11:10
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

12:

Én most nem Bsc utáni Msc-re gondolok, meg a kérdező sem, hanem 2. Bsc-re.

Pl. most csomó gazdasági szakon (alapképzés) beszámítanak felvételi pontként bármilyen korábbi diplomát.

De nekem az a kérdés, hogy aki még régebben diplomázott, amikor elég volt egy alapfokú nyelvvizsga, vagy esetleg még nyelvvizsga sem kellett, ettől függetlenül 2020-tól neki ugyanúgy beszámítható lesz a régi diploma?

2019. júl. 28. 11:16
 14/18 A kérdező kommentje:

# 12

Köszönöm!

Nem akarom már húzni-halasztani, igazából a legjobb döntés az lett volna, ha tavaly ilyenkor pótfelvételizek.

Nyilván, ha nem sikerül, akkor... 2020 és arra az esetre köszönöm az infót!

# 9

375-öt ér a 4-es, legalábbis amit én megtaláltam.

Ha arra jönnek még pluszpontok, azért az nem rossz.

Logikus, hogy jöjjenek, hiszen 400 a max, 5-ös esetén. Akkor abból hogy lehet 500?

Elég, ha regisztráltam a felvi.hu-n, és holnaptól lesz felület jelentkezni, fel lehet tölteni a dolgokat beszkennelve stb?

Öööö... tudom, várjak holnapig, fel is lehet hívni őket holnap stb. Csak... Kicsit ülök tűkön... :D :D

(A felvi.hu számomra maga az őskáosz.)

2019. júl. 28. 11:23
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

14:

"Nyilván, ha nem sikerül, akkor... 2020 és arra az esetre köszönöm az infót"

Viszont arra figyelj, hogy 2020-ban érettségi jegyet már csak az emelttel fogsz tudni elfogadtatni.

A felvi először nekem is káoszos volt, de már most tök jól átlátható.

Szerintem csak szkennelve/fotózva tudsz feltölteni doksikat.

Azt viszont nem tudom, hogy már rögtön éjfél után aktív lesz-e a felület, vagy majd csak valamikor napközben...?

2019. júl. 28. 11:28
 16/18 anonim ***** válasza:
Ha a felvihez kell segítség, írj rám nyugodtam!
2019. júl. 28. 11:32
 17/18 A kérdező kommentje:

Én már munka előtt szeretném megnézni, hogy idén is indul-e a kiszemelt intézményben a kiszemelt szak. Magamat ismerve addig nem fogok tudni enni, amíg meg nem látom.

Jóó... igen... nem a világ vége, de na.

Például ide járnak ismerőseim, talán anyaggal, infóval tudnak segíteni; ez Budapesten van, jobban örülnék, ha nem kellene utazni és a többi és a többi.

2019. júl. 28. 11:41
 18/18 A kérdező kommentje:

Hogyha kellenek az utolsó 2 gimis év bizijei, azt kb a volt iskolámtól tudom megszerezni. :(

Na majd este kiderül.

2019. júl. 29. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!