Ha pótfelvételin szeretnék jelentkezni és a 2. BSc diplomámat megszerezni, akkor tényleg az első diploma osztályzatát nézik?
Most túrom a Google-t és a kiszemelt karhoz látok is egy táblázatot 2015-ből, ami szerint 5-ös diploma 400 pont, 4-es diploma 375 pont...
Ez elszomorít, mert így nem biztos, hogy bekerülök, az érettségi duplázással plusz nyelvvizsgával 398 pontom volt anno, sok-sok évvel ezelőtt.
Valahol amúgy logikus lenne, hogy a diplomát nézik, nem a sok-sok évvel ezelőtti érettségit...
Úgy látom, itt nincsenek pluszpontok se.
Ti tudtok plusz információkat?
9:
Jól tudod, a diploma (max 400 pont, ha 5-ös) az érettségit váltja ki, tehát a nyelvvizsga még ehhez hozzájöhet.
12:
Én most nem Bsc utáni Msc-re gondolok, meg a kérdező sem, hanem 2. Bsc-re.
Pl. most csomó gazdasági szakon (alapképzés) beszámítanak felvételi pontként bármilyen korábbi diplomát.
De nekem az a kérdés, hogy aki még régebben diplomázott, amikor elég volt egy alapfokú nyelvvizsga, vagy esetleg még nyelvvizsga sem kellett, ettől függetlenül 2020-tól neki ugyanúgy beszámítható lesz a régi diploma?
# 12
Köszönöm!
Nem akarom már húzni-halasztani, igazából a legjobb döntés az lett volna, ha tavaly ilyenkor pótfelvételizek.
Nyilván, ha nem sikerül, akkor... 2020 és arra az esetre köszönöm az infót!
# 9
375-öt ér a 4-es, legalábbis amit én megtaláltam.
Ha arra jönnek még pluszpontok, azért az nem rossz.
Logikus, hogy jöjjenek, hiszen 400 a max, 5-ös esetén. Akkor abból hogy lehet 500?
Elég, ha regisztráltam a felvi.hu-n, és holnaptól lesz felület jelentkezni, fel lehet tölteni a dolgokat beszkennelve stb?
Öööö... tudom, várjak holnapig, fel is lehet hívni őket holnap stb. Csak... Kicsit ülök tűkön... :D :D
(A felvi.hu számomra maga az őskáosz.)
14:
"Nyilván, ha nem sikerül, akkor... 2020 és arra az esetre köszönöm az infót"
Viszont arra figyelj, hogy 2020-ban érettségi jegyet már csak az emelttel fogsz tudni elfogadtatni.
A felvi először nekem is káoszos volt, de már most tök jól átlátható.
Szerintem csak szkennelve/fotózva tudsz feltölteni doksikat.
Azt viszont nem tudom, hogy már rögtön éjfél után aktív lesz-e a felület, vagy majd csak valamikor napközben...?
Én már munka előtt szeretném megnézni, hogy idén is indul-e a kiszemelt intézményben a kiszemelt szak. Magamat ismerve addig nem fogok tudni enni, amíg meg nem látom.
Jóó... igen... nem a világ vége, de na.
Például ide járnak ismerőseim, talán anyaggal, infóval tudnak segíteni; ez Budapesten van, jobban örülnék, ha nem kellene utazni és a többi és a többi.
Hogyha kellenek az utolsó 2 gimis év bizijei, azt kb a volt iskolámtól tudom megszerezni. :(
Na majd este kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!