Milyen fősulit vagy egyetemet kell választani, ha szeretnék hr-es lenni?
Én Gödöllőre járok a Szent István Egyetem humán erőforrás menedzser távoktatásos szakára (főiskolai szint). Szerintem nagyon jó. Manapság már nemigen veszik fel hr-esnek a pszichológusokat, közgazdászokat, általában konkrét hr végzettséget kérnek.
Nálunk egy hónapban egyszer van konzultáció (nem kötelező), és egy hónapban egyszer vizsga. Nagyon jók a tankönyveik is.
Köszönöm a válaszokat! :-)
Nézegettem a felvit, de nem igazán tudtam mit keressek! Utána nézek, mert nagyon érdekelne!
Kedves Kérdező!
A fenti iskolákon kívül még kevésbé reálos szakként szóba jöhet a munkaügyi kapcsolatok és társadalombiztosítási igazgatás szak - munkaügyi kapcsolatok szakirány. Az ELTE-n és az SZTE-n van, 6 szemeszteres, a harmadik szemeszter után szakosodsz. Van nappali és levelező képzésben. A levelező képzésben havi 3,5 nap konzultáció (H-K-Sz egésznap, csütörtök délig, havonta egyszer), plusz rendesen a félév végén a vizsgaidőszak. Vannak általános művelő tárgyak (szociológia, filozófia, stb), általános jogi tárgyak (alkotmánytan, munkajog, szociális jog, polgárjog), általános szakmai tárgyak (munkanélküliségkzelése, statisztika, munkaügyi kapcsolatok fogalma, munkaügyi kapcsolatok szereplői, közgazdaságtan, stb.), és a hamrmadik félév után jönnek a ténylegesen szakmai tárgyak, bár én ebből a tb-s részét tudom inkább, mert én ezt a szakirányt válaztottam. A munkaügyes képesítéssel lehetesz, hr-es, szakszerves, mk szaktanácsadó (pl. egy nagyobb ügyvédi irodában), stb. A felvi.hu mindenki jóbrátja! Üdv: egyetlenke (A fentiek az SZTE-re vonatkoznak)
Szia.
Én a gyöngyösi Kráoly Róbert Fősulira járok másodéves hallgatóként, humán erőforrás szakra. Levelező tagozaton állami finanszírozással.
Bátran merem ajánlani hogy jelentkezz te is oda.
remélem segíthettem
Sziasztok!
Én a következő évtől szeretnék menni munkaügyre, levelezőre. Nézelőftem, és láttam, hogy ELTE, SZTE és ME van oktatás. Az eltét én túl nehéznek találom, és ott érettségi pontot számolnak. A SZTE-n azt írják, hogy vagy érettségi, vagy felsőoktatási diploma, na most nekem ez azért fontos, mert én idén végzek egy másik főiskolán, és nem tudom, hogy ennek a fajta felvételinek, mi a feltétele. Kerestem, de nem találtam. ÉS érdekelne, a SZTE-n a vizsgázás, vizsgáztatás, mert az ELTE-n nagyon szigorúak, és tartok tőle nem biztos h eltudnám ott végezni.
HA valakinek van tapasztalata Szegeddel kapcsolatban, szívesen várom! ELőre is köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!